– Vi har 80 butikker vi må stenge i det 25 kommunene som er rammet i Oslo-området, og vi dessverre sende ut permitteringsvarsler. Så får vi håpe dette er kortvarig. Det er veldig kjedelig, selv om vi har stor forståelse for at dette skjer og tar vårt ansvar, sier Kjersti Hobøl, daglig leder for Nille, til Nettavisen.

Hun sier at rundt 300 personer blir rammet av permitteringer.

Les også: Restauranten fikk skamros - så kom den tøffe beskjeden

Ingen smitte

Nille har hittil i korona-pandemien ikke registrert et eneste tilfelle av smitte i butikken. Hobol har likevel forståelse for at butikkene må stenge.

Vi forstår grunnen til at de gjør dette nå, og at de vil stenge ned til de har kontroll. Samtidig skulle vi selvfølgelig vært dette foruten, sier Hobøl.

Nille er i ferd med å starte en nettbutikk, som i dag bare er «dager» unna. Hun mener situasjonen nå understreker behovet for en slik butikk.

– Vi skal prioritere å få nettbutikken opp, men vi må være sikkert på at alt er klart før vi gjør det. Vi kan ikke bare trykke på en knapp for å få det til, sier hun.

Les også: Undrende Geir Lippestad: - Alt stenger ned, men så åpner polet?

Flere kjeder stenger

Nille er ikke den eneste kjeden som har måttet stenge ned. Kid Interør stenger oss alle butikkene sine i det berørte området og permitteringer rundt 300 personer, tilsvarende 100 heltidsansatte, i 38 butikker.

Elkjeden Power har på sin side ikke permittert noen. I stedet har de rundt 400 ansatte i de berørte butikkene blitt satt til å håndtere salg via chat og ta imot order på Click&Collect på nett.

– På den måten får kundene den hjelpen de trenger fra kunnskapsrike selgere, og de får levert varene sine rett i bilen innen 30 minutter. Vi beholder samtidig alle i jobb, og unngår permitteringer – i alle fall nå i første omgang, sier Anders Nilsen, sjef for Power Norge i en melding.

Les også: Sverige med klar beskjed til nordmenn: - Vi ønsker ikke trengsel

Europris jobber på sin side for å forbli åpne og ha samme status som dagligvarebutikker.

- Vi vil jobbe for å få butikkene åpnet på nytt, ettersom det vil redusere presset og folkemengdene i dagligvarebutikker ettersom mange av de samme varene finnes hos Europris, heter det i en børsmelding mandag.

Hos konkurrenten Elkjøp ligger det imidlertid an til å bli permitteringer. El-giganten må stenge 27 butikker i østlandsområdet.

- Vi jobber nå med å finne alternativ jobb til de ansatte i de 27 berørte butikkene. Vi har allerede nå klart å finne jobb til 280 ansatte, som skal jobbe med liveshopping, varetelling, klikk og hent på parkeringsplass samt hjelpe til i butikker som fortsatt er åpne. Men vi kommer dessverre ikke utenom permitteringer. Hvor mange vet vi ikke per nå, sier Tønnesen i en melding.