*Nettavisen* Økonomi.

Nitrist på børsen

Oslo Børs våknet til meldingen om at styrelederen i Statoil trekker seg. Det fikk investorene til å beinfly vekk fra aksjemarkedet mandag. Bare åtte ensomme aksjer klarte å ende dagen i pluss.

22.09.03 17:35

Oslo Børs gikk på en solid depresiv smell mandag. Statoil-uro og massiv europeisk nedtur smittet over hele linja på børsen. Det endte med rått parti mellom taper- og vinnerlisten med 111 selskaper i taperrekkas favør.

Siste kvelden med gjengen?
Den overraskende meldingen om at styreformann Leif Terje Løddesøl går av, skapte ny turbulens i det allerede skandalerammede selskapet. Etter å ha overlevd en runde med utskjelling er de fleste nå overbevist om at det bare er timer igjen til Olav Fjell er arbeidsledig.

Statoil-aksjen endte dagen ned 1,93 prosent. Den eneste magre trøsten for Statoil-aksjonærene er at det gikk enda verre for de som har satt pengene sine i Norsk Hydro. Børsens nummer to falt hele 3,37 prosent.

Bare sorgen
Statoil-slakten har sendt sjokkbølger over hele børslisten. Fallet er både bredt og dypt. Bare to av de 20 mest omsatte aksjene faller under en prosent. Og med fall på henholdsvis 0,7 og 0,99 prosent kan det ikke akkurat sies å ha vært noen lykkedag for Orkla og Gjensidige Nor heller.

Blant de som fikk det tøffest mandag var Frontline og Norske Skog. Den tidligere børskometen Tanberg ble heller ikke skånet og endte ned 4,86 prosent.

Seks opp
Den svært korte vinnerlisten besto av åtte selskaper. Øverst endte Strømme, som steg over ni prosent. Altinex, Ecuanor, Office Line, Kenor, IGE, Synnøve Finden og SAS var de øvrige som klarte å holde seg over nullstreken.

Hovedindeksen endte på begredelige 148,16 poeng. Det er 2,59 prosent under åpningen. Samlet ble det omsatt aksjer for litt over to milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.