Gå til sidens hovedinnhold

«Nødlandslaget» knuste Nations League-rekorden på TV 2

– Det har vært en uvirkelig uke med landslaget.

På det meste så 900.000 seere «nødlandslaget» mot Østerrike på TV 2 og TV 2 Sumo onsdag kveld.

I snitt fulgte 693.000 hele kampen, som dermed er den mest sette Nations League-kampen på TV 2-kanalene.

– «Nødlandslaget» var akkurat det nasjonen trengte nå. Utrolig gøy at seerne engasjerte seg og sluttet opp om denne gjengen med herlige outsidere, sier TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i en pressemelding torsdag.

Les også: Drillo bet seg merke i detalj da Norge sjokkerte: - Det hadde jeg ikke trodd

– For en historie

Få hadde nok på forhånd spådd at det norske laget ville kunne hamle opp med Østerrike, som slo Norge 2-1 på Ullevaal i september. Likevel benket et rekordhøyt antall seere seg foran tv-skjermen onsdag kveld. Kampen endte til slutt 1-1 etter at Østerrike utliknet på overtid.

– Det har vært en uvirkelig uke med landslaget. To kamper forsvant, og så fikk vi inn «nødlandslaget» på den tredje - der Ghayas Zahid og Jørgen Strand Larsen erstattet Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland. Og så ender det med at over 900.000 seere følger våre nye helter i 2. omgang. For en historie, kommenterer TV 2s sportsredaktør.

Den forrige Nations Leauge-rekorden kom da Norge slo Nord-Irland 1-0 i oktober. Oppgjøret ble sett av 671.000 tv-seere.

Sjokkerte Østerrike

På grunn av en positiv covid-19-test i den opprinnelige norske troppen, måtte NFF sende en helt ny tropp til møtet med gruppeleder Østerrike.

Til tross for lite erfaring fra A-landslaget, var det et heltent norsk lag med seks debutanter som presset Østerrike fra start. Norge skapte flere store sjanser gjennom kampen, og det var ikke ufortjent da Ghayas Zahid sendte Norge i ledelsen etter 61 minutter.

Norge trengte imidlertid ett mål til for å vinne Nations League-gruppen, og tv-seerne var vitne til iherdig innsats fra det norske laget - som ikke klarte å øke ledelsen i løpet av den siste halvtimen.

I stedet scoret Østerrikes Adrian Grbic fire minutter på overtid, og Norges håp om gruppeseier ble knust.

Les også: Nesten-matchvinner Zahid: – En knallkamp

Tv-seerne var likevel særdeles imponert av hva de ble servert onsdag kveld, og flere tok til Twitter for å hylle det unge, norske laget:

Les også: Kaptein Dæhli rørt etter bragden: – Det har vært en tøff høst

Kommentarer til denne saken