Nok en rekorddag på børsen

Det blåser en positiv vind på Oslo Børs torsdag. De tunge børselskapene står i blått, og Frontline, Tomra og Stolt-Nielsen stiger alle godt.

16.09.04 16:27

Torsdag er nok en rekorddag på Oslo Børs. Hovedindeksen endte opp 1,13 prosent, til 212,12 poeng. Vi må tilbake til november 2000 for å finne et liknende nivå.

Frontline fortsetter de siste dagers opptur, og har i løpet av dagen lagt på seg 2,55 prosent. Markedet responderer svært positivt på storaksjonær John Fredriksens nedsalg onsdag. I tillegg går tankratene opp markert, på grunn av stor etterspørsel etter olje.

Oljeselskapene suser avgårde på børsen. Statoil ligger på toppen av listen over de mest omsatte selskapene, med en omsetning på 629 millioner kroner.

Selskapet har lagt på seg hele 1,39 prosent, etter nyheten om at Statoil er tildelt alle de fem blokkene i tre lisenser selskapet søkte på britisk sokkel. I tillegg økte Opec oljekvotene onsdag, med én million fat per dag.

Norsk Hydro legger på seg 0,88 prosent.

Tomra hopper til værs med 2,97 prosent. Også RCCL og Stolt Nielsen gjør det bra, med en økning på henholdsvis 3,22 og 1,40 prosent. Børs-jojo Jinhui stiger hele 6,48 prosent. DnB NOR og Telenor er opp respektive 0,97 og 0,50 prosent.

På toppen av taperlisten ligger Gresvig og Stepstone. Norwegian sank med 4,13 prosent i løpet av dagen.

Det ble omsatt aksjer for 3,1 milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.