34-åringen brukte bare drøye to timer på å parkere sine siste konkurrenter i Las Vegas natt til søndag.

8663 spillere betalte 10 000 dollar hver for å spille mesterskapet, og det skapte en enorm pokerpott.

Vinneren får 10 millioner dollar i premie, mer enn 100 millioner kroner. Jørstad har spilt poker i ni dager for å kapre tittelen. Hver av dagene har talt mer enn ti timer, slik at han den siste drøye uken har spilt poker i over 100 timer.

Det gir en timebetaling på rundt regnet én million kroner.

Det er første gang Norge vinner hovedturneringen i poker-VM.

Les også:
Banken gir kald skulder til pokerstjerne - får ikke betalt skatt

Pokerspiller og investor

Espen Uhlen Jørstad er et stort navn i pokerkretser her hjemme og internasjonalt. Han har først og fremst markert seg som nettpokerspiller og hadde før denne seieren "bare" vel to millioner kroner i gevinster fra live pokerturneringer.

Online har han tjent mye mer. Han ble nummer seks da VM i fjor ble spilt på nettet på grunn av pandemien, og fikk da mer enn seks millioner kroner i premie.

Steinkjer-Avisa har naturligvis viet trønderen stor oppmerksomhet de siste dagene. Han har foralt avisen om sin interesse for finansmarkedene og at han i de siste måneders børsuro har sett verdier forsvinne.

– Pengemessig hadde det også vært utrolig hyggelig med en opptur her nå, etter noen tunge måneder i krypto- og aksjer, sier han i dette intervjuet med avisen (for abonnenter) midteveis i verdensmesterskapet denne uken.

Øl-mann

Ved siden av pokerkarrieren har Jørstad også en akademisk løpebane. Han har en bachelorgrad i matteknologi og en mastergrad innen brygging av øl. Da pokerkarrieren for alvor tok av for noen år siden, sto han i startgropa for å starte sitt eget bryggeri i Ungarn, hvor han på den tiden bodde.

Så vraket han de planene - for å sette alt på mange kort.

Det kan vi med trygghet si har betalt seg.