Gå til sidens hovedinnhold

Nordmenn på grensehandel-toppen

En fersk rapport viser at nordmenn er de ivrigste på grensehandel i hele Europa. Det vi helst tar med oss fra våre naboland er kjøtt, øl og brus.

Undersøkelsen er utført av Statens Institutt for forbruksforskning (SIFO) på oppdrag for Næringsmiddelbedriftenes landsforening (NBL), melder det oppdragsbaserte nyhetsbyrået Newswire.

Konklusjonen er at halvparten av oss handlet mat og drikke i utlandet i 2003. Det betyr at grensehandel er mer populært i Norge enn i alle våre naboland og i hele Europa.

- Grensehandleren er deg og meg. Han er verken harry eller tradisjonalist, sier direktør Roald Gulbrandsen i NBL til Newswire.

Det store flertallet får med seg kjøtt, kylling, øl og brus fra handleturen over grensen. Også sjokolade, godteri, tobakk og sigaretter er populært.

Rundt 55 prosent av det norske folk grensehandlet i 2003. Til sammenlikning gjorde bare 12 prosent av finnene, 23 prosent av svenskene og 26 prosent av danskene det samme.

Innbyggerne i Luxemburg og Nederland er relativt ivrige grensehandlere, mens fenomenet er nærmest ikke-eksisterende i Sør-Europa.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen