*Nettavisen* Økonomi.

Nordmenn på topp i kortbruk

Nordmenn har mange betalingskort og bruker dem flittig. Over 90 prosent av bankkundene betaler med kort i dagligvarehandelen.

Nordmenn har mange betalingskort og bruker dem flittig. Over 90 prosent av bankkundene betaler med kort i dagligvarehandelen, og kortbrukerne drar kortene i snitt 184 ganger i året.

Det fremgår av en artikkel i siste utgave av Sparebankbladet.

- Til tross for den høye andelen av kortbrukere i Norge viser undersøkelsen også et potensial for fortsatt vekst i kortbruken, i alle fall for de eldste aldersgruppene, sier ass. direktør i Sparebankforeningen, Eline Vedel.

Hun peker på at hyppigheten på kortbruk avhenger blant annet av alder, og at det fortsatt er vesentlig større kortbruk blant de yngre voksne enn blant de eldre.

Unge voksne er de ivrigste kortbrukerne

De unge voksne bruker betalingskortene oftest. I aldersgruppen 20-39 år er det hele 90 prosent som betaler med kort minst annenhver gang de går i butikken.

Tilsvarende tall for aldersgruppen 40-59 år er 75 prosent, og 50 prosent for dem som er 60 år +. I aldersgruppen 15-20 år betaler over 60 prosent med kort minst annenhver gang de går i butikken.

Ser vi på befolkningen samlet sett, så er det nå i overkant av 75 prosent av den voksne befolkning som bruker kort ofte, eller hver gang de handler dagligvarer. 25 prosent av befolkningen betaler med kort hver gang de handler dagligvarer, mens andelen som aldri betaler med kort er under 10 prosent. Tallene er hentet fra en spørreundersøkelse utført av TNS Gallup for Sparebankforeningen.

Norge topper internasjonal statistikk for hvor ofte det handles med kort. Ifølge Norges Bank bruker nordmenn kort nesten tre ganger så ofte som EU-innbyggerne i snitt. Det var ved utgangen av 2003 ca. 7 millioner betalingskort i omløp, noe som tilsvarer to kort per person over 15 år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.