Gå til sidens hovedinnhold

Nordmenn sender skatten på mobilen

Noen kjappe tastetrykk er alt som skal til. Skattedirektoratet melder om sms-feber blant skattebetalerne. Vi viser deg hvordan det gjøres.

Stadig flere velger å lever selvangivelsen elektronisk. Hittil har nesten 400.000 grepet til telefonen, tastaturet eller mobilen for å gjøre sin plikt.

Er du usikker på om du kan levere på nett eller sms, eller vil du vite hvordan du gjør det? Alle tipsene finner du her.

I år er det er andre gang du kan levere selvangivelsen per sms, mens muligheten for å spare seg turen til postkassen kom med elektronisk levering over internett og telefon i 1999. Og siden den gang har antallet som foretrekker å levere virtuelt bare steget.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Hvordan leverer du selvangivelsen i år?
På sms
På internett
På telefon
På papir
Jeg leverer ikke selvangivelse

Se resultat

- 211.000 leverte elektronisk det første året, eller 6,5 prosent av alle som leverte selvangivelse. I fjor var det over 1,1 millioner, eller neste 35 prosent, som valgte den elektroniske løsningen, sier informasjonsdirektør i Skatteetaten, Lise Halvorsen til TV 2 Nettavisen.

Så langt i år har 395.000 levert selvangivelsen på sms, telefon eller internett, men det er først de siste dagene før fristen løper ut at det store raset av innleveringer kommer.

- Nordmenn er gjerne ute i siste liten. I fjor var det mange som valgte å levere elektronisk helt i siste liten, den 30. april. Den ene dagen var det 105.000 som leverte på internett, 36.000 som brukte sms, og 61.000 som leverte på telefon, sier Halvorsen.

Det er særlig blitt mer populært å levere på sms i år. I fjor på denne tiden hadde 54.000 levert selvangivelsen med et par tastetrykk på mobilen, mens det i år hittil er 81.000 som har brukt sms.

Internett har også økt i denne perioden. Den 20. april i fjor var det 118.000 som leverte over nettet, mens det samme dato i år er 196.000. Tallene for telefon ligger stabilt mellom 115.000 og 118.000 leveringer.

Når fristen er gått ut, er det mellom 3,1 og 3,2 millioner nordmenn som har levert selvangivelse totalt. I fjor var det 1,1 som valgte den elektroniske løsningen, det kommer neppe til å bli noe mindre i år.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus