Nordmenn vil jobbe lenger

En fersk undersøkelse viser at Ola og Kari er mer innstilt på å jobbe i flere år enn tidligere. Jobblysten forutsetter interessante arbeidsoppgaver.

15.03.04 08:59

Nordmenn flest ønsker å pensjonere seg når de er 60 år gamle. Det viser en undersøkelse MMI har foretatt på vegne av Storebrand.

Den ønskede pensjonsalderen er ett år høyere enn i samme undersøkelse ifjor. Da var svaret 59 år.

Når det koster å gå av tidlig, foretrekker gjennomsnittsnordmannen å jobbe frem til fylte 65 år.

– Innstillingen til Pensjonskommisjonen har uten tvil bidratt til økt debatt, interesse og bevissthet rundt pensjon. Det er meget gledelig fordi dette er et spørsmål som berører oss alle, sier leder i Pensjonskommisjonen Sigbjørn Johnsen til nyhetsbyrået Newswire.

Konserndirektør Idar Kreutzer i Storebrand mener resultatene i undersøkelsen er oppmuntrende.

– Det viser at folk tar inn over seg utfordringene til folketrygden og ønsker å jobbe lenger, sier Kreutzer.

Det er de yngste og de eldste som i størst grad er villige til å jobbe etter fylte 66 år, hvis økonomien ikke tillegges vekt. Når økonomien trekkes inn blir vi mer usikre. Hver fjerde av oss ønsker da å jobbe etter fylte 67, mens en av fem aksepterer lavere pensjon mot å kunne gå av som 65-åring.

Når folk blir spurt om hva som skal til for å bli værende i jobben ett år lenger, svarer mer enn 9 av 10 at interessante og tilpassede arbeidsoppgaver er viktigst. Respekt fra kolleger og følelsen av at arbeidsgiver trenger deg er også svært viktig. Høyere lønn er det bare halvparten av oss som mener er viktig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag