*Nettavisen* Økonomi.

Nordnorsk smell for Salmar

Oslo 20190307. Gustav M. Witzøe under åpningen av hotellet Clarion Hotel The Hub på Jernbanetorget i Oslo torsdag.

STOREIER:. Gustav Magnar Witzøe er største eier i Salmar, selv om faren Gustav er sjef og gründer. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Salmar sliter i Nord-Norge.

14.11.19 06:53

- Tredje kvartal har vært et blandet kvartal for SalMar-konsernet. Segment Midt-Norge leverer tilfredsstillende resultater. Salg og prosessering leverer gode resultater drevet av god drift og god disponering av volum i en krevende periode med fallende priser. Resultatet i segment Nord-Norge er imidlertid meget svakt, sier konsernsjef Gustav Witzøe i en melding.

Les også: Gustav Witzøe blir konsernsjef i Salmar

Selskapets samlede driftsinntekter utgjorde i underkant av 2,8 milliarder kroner i kvartalet, på linje med tilsvarende periode året før. SalMars operasjonelle driftsresultat per kilo endte på 17,12 kroner per kilo i tredje kvartal, en reduksjon på 8,91 kroner per kilo målt mot tredje kvartal i fjor. Nedgangen i margin kan i hovedsak forklares med lavere laksepriser og svake resultater i Nord-Norge. Resultatet i den nord-norske virksomheten er kun seks millioner kroner, ned fra 51 millioner kroner i fjor. Det er en margin på syltynne 2,1 prosent.

Les også: Gustav Witzøe jr. 900 millioner rikere fredag

"Kostnadsutviklingen i segment Nord-Norge har de siste kvartalene vært svært skuffende, og resultatet i tredje kvartal er meget svakt. Dette skyldes i hovedsak biologiske utfordringer hvor sykdom og risiko for sykdom har ført til uttak av fisk med lav snittvekt, noe som har påvirket både prisoppnåelse og kostnadsnivå i negativ retning", skriver Salmar.

De sier at lokalitetene med biologiske utfordringer var ved utgangen av tredje kvartal tømt og SalMar forventer et vesentlig lavere kostnadsnivå og høyere volum i fjerde kvartal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag