Norex-gründer vil samarbeide

Norex-gründer Kjell G. Finstad (66) vil samarbeide med politiet for å bevise sin uskyld etter alvorlige siktelsen i gigantkonkursen.

09.11.04 17:02

Politiet har siktet tidligere styreleder og daglig leder Kjell Gunnar Finstad for bounndragelse og kursmanipulasjon.

- Min klient vil la seg avhøre av politiet. Han ønsker å medvirke til å bevise sin uskyld i denne saken, sier hans advokat Odd Magne Gjerde til TV 2 Nettavisen.

Med en underbalanse på 883 millioner kroner er Norex-konkursen en av norgeshistoriens største konkurser.

Finstad vil snart bli innkalt til avhør hos Oslo-politiet.

- Han vi bli avhørt så fort som mulig. Vi må først gå igjennom det beslaglagte materialet for å kunne stille ham de rette spørsmålene, sier seksjonssjef Merete Haugli ved Finans- og Miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

I forrige uke gjennomførte politiet razzia både i Stavanger og Oslo, og beslagla et enormt materiale.

Bostyrer i saken, advokat Ståle Sommernes, har laget en omfattende borapport i anledning saken, og har anmeldt selskapet for mulig overtredelse av flere straffbare forhold.

Borevisor Per Ødegaard skriver i bostyrets rapport til skifteretten at sentrale bestemmelser i straffeloven, regnskapsloven, aksjeloven og verdipapirhandelloven er brutt.

Det siste punktet gjelder omsetningen av aksjer i selskapet Global Geo Service, som ble stiftet av Norex og senere børsnotert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag