Onsdag åpner restaurantene i Oslo igjen og for første gang på over seks måneder kan det nytes en halvliter på byen i Tigerstaden. Pandemien er holdt i sjakk og dødsraten lav sett i forhold til mange andre land. Nå venter imidlertid den sure kløe.

I podcasten Stavrum & Eikeland snakker sjefen i NHO Reiseliv, Kristin Krohn-Devold, om frykten for ettervirkningene av de strenge tiltakene.


De økonomiske konsekvensen har vært enorme for mange bedrifter og ikke minst de rundt 100.000 som jobber innen reiseliv og restaurant i Norge.

NAV-varsku

- 27 prosent av den voksne befolkningen jobber ikke. NAV bør omorganiseres, sier Krohn-Devold i Stavrum & Eikeland.

Hvordan hun ser for seg omorganiseringen kan du høre i Nettavisen-podcasten Stavrum & Eikeland

Krohn-Devold frykter også flere selvmord til høsten som følge av de økonomiske konsekvensene som covid har påført mange innen hennes næring. Dette samt hennes frykt for konkursras, hennes tanker rundt vaksinepass og utenlandsreiser til sommeren, samt hvor lite imponert hun er over sine tidligere politikerkollegaers håndtering av det økonomiske aspektet av pandemien, får du høre i ukens Stavrum & Eikeland.

Helle Thorning-Schmidt og Johan H. Andresen

Her kan du høre flere episoder av Stavrum & EikelandAcast eller Spotify eller Apple podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, statsminister Erna Solberg, Ap-leder Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, influenser Linnea Myhre, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen og Reynir Indahl, for å nevne noen.