Skipsreder John Fredriksen er igjen øverst på lista med en formue på 114 milliarder kroner, skriver Kapital.

– Etter det vi kan se, gjør dette John Fredriksen til den rikeste nordmannen noensinne, sier Kapital-redaktør Vibeke Holth.

Magasinet har regnet seg fram til at det er 407 nordmenn med verdier for mer enn én milliard kroner.

Les også: Spetalen hamrer løs på venstresiden: - Det er helt utrolig at de ikke blir stilt til veggs

– Aldri tidligere har vi opplevd slik rikdom i Norge, sier Holth.

Hedgefondforvalter Ole Andreas Halvorsen, som kommer fra Fredrikstad men er bosatt i USA, er nummer to på lista. Kapital mener han har en samlet formue på 56 milliarder kroner, opp med 13 milliarder kroner fra i fjor.

Dagligvaresektoren var den store vinneren i koronakrisen. Odd Reitan, som blant annet eier Rema 1000, og Johan Johannson i Norgesgruppen er nummer tre og fire på lista med henholdsvis 51 og 50,5 milliarder kroner i formue. Begge har blitt 6,5 milliarder kroner rikere siden i fjor, ifølge magasinet.

Ellers fylles topp ti-lista opp av flere gjengangere: Gustav Witzøe, Johan H. Andresen, Ivar Tollefsen, Kjell Inge Røkke, Stein Erik Hagen og Torstein Hagen.

Les også: DNB-ekspert med dyster Fredriksen-spådom: – Eksisterer ikke om seks måneder

Nytt av året er at mange teknologigründere har gått rett inn på lista med formuer som nykommere aldri har kunnet slå i bordet med, ifølge Holth. Hun kaller det et «paradigmeskifte».

– Det siste året har vært et gjennombruddsår for nordmenn med «big tech»-selskaper, og hvis det går gründernes vei er dette noe av det vi skal leve av etter oljen.