*Nettavisen* Økonomi.

Norges nye oljesjeiker

Det er ikke bare de kjente investorene som håver inn på oljeboomen. Norske småsparere tjener også godt på børseventyret.

12.09.05 07:19

Siden årsskiftet har oljeprisen steget med nesten 60 prosent. Det har skapt en voldsom fest på Oslo Børs. aller mest stiger småselskapene, med oljemyggen DNO og PA Resources i spissen, skriver Dagens Næringlisv.

Flere norsk småinvestorer har fått formuer over natten. Et eksempel er Tor Lien (63) i Bergen, som har sittet med DNO-aksjer siden 1972. Til og med gjennom it-boomen valgte bergenseren å holde fast på DNO.

Men nå er han ikke småsparer lenger. Takket være oljefesten er Liens aksjer verdt hele 29,2 millioner kroner. Bare i år har DNO lagt på seg 560 prosent.

Lien mener suksessen skyldes styreleder Berge Gerdt Larsen, som kom inn i oljeselskapet da det lå nede for telling på midten av 1990-tallet.

Andre oljesjeiker er investor Jan Haudemann-Andersen, DNO-topp Berge Gerdt Larsen, skipsreder Axel C. Eitzen og kaffekonge Herman Friele. Av mer ukjent art på aksjonærlistene er småbruker Ove Årdal, som har DNO-aksjer for 22 millioner kroner. Også Leif Inge Slethei fra Stavanger sitter på en formue, med DNO-aksjer for nesten 200 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag