*Nettavisen* Økonomi.

Norges rikeste kvinner

Det finnes seks norske kvinnelige milliardærer. Her ser du hvem de er.

22.09.05 20:14

Bladet Kapital er klar med sin liste over Norges 400 rikeste personer. Listen er i høyeste grad preget av menn. Til sammen er det bare 57 kvinner som kommer med på listen. De 57 kvinnene disponerer til sammen verdier for 34 milliarder kroner.

SE OGSÅ LISTEN OVER NORGES TI RIKESTE

Blant de rikeste kvinnene finner vi seks milliardærer. Den aller rikeste er 70 år gamle Rannfrid Rasmussen fra Kristiansand. Rasmussen har en formue på 2,75 milliarder kroner. Det siste året har formuen hennes økt med 800 millioner kroner.

Rasmussens formue startet med en arv på 800 millioner kroner fra sin far, Einar Rasmussen. I dag eier hun rundt en tredel av aksjene i Rasmussen-gruppen. Broren til Rannfrid er den noe mer profilerte milliardæren Einar Rasmussen. Han står oppført på Kapitals liste med en formue på 4,2 milliarder kroner.

Andreplassen blant de rikeste kvinnene deles mellom Mille-Mari Treschow og Marit Mohn Westlake. De to skal ha en formue på 1,9 milliarder hver. Mannen til Treschow, Stein Erik Hagen, har en formue på 13,1 milliard ifølge listen. Formuen til Treschow er den samme som i 2004.

Formuen til Marit Mohn Westlake har på sin side økt med 650 millioner kroner.

De to neste milliardærene på Kapitals liste er Ruth K. Mustad Bevreng og Turid Josefsen. Begge skal ha en formue på 1,3 milliarder kroner.

Den siste kvinnelige norske milliardæren er Anne Merete Steensland . Steensland er nybakt milliardær. I fjor ble formuen hennes beregnet til å være 970 millioner kroner, men nå har formuen vokst til 1,2 milliarder.

Annonsebilag