Gå til sidens hovedinnhold

Norman: - Gledelig nedgang i ledigheten

Nedgangen i arbeidsledigheten forsterker inntrykket av at ledighetsøkningen har stoppet opp, sier arbeids- og administrasjonsminister Victor Norman.

Tall Aetat la fram torsdag formiddag viste et kraftigere fall i arbeidsledigheten enn ventet. Den registrerte ledighetsraten for januar endte på 4,3 prosent.

- Aetats statistikk for januar forsterker inntrykket av at ledighetsøkningen nå har stoppet opp. Når det tas hensyn til normal sesongvariasjon, har antall registrerte helt ledige arbeidssøkere gått ned med 3100 den seneste måneden, sier Norman i en kommentar.

- Dette er gledelig, men fortsatt er etterspørselen etter arbeidskraft moderat, fortsetter han.

De siste månedene har arbeidsledigheten gått noe ned innenfor industri og bygge- og anleggsyrker. Samtidig melder bedriftene om flere ledige stillinger innen disse yrkene.

Norman understreker samtidig at sysselsettingen fortsatt holder seg lav, og at det nå blir viktig å få i land et moderat lønnsoppgjør for å sikre en vekst i antall nyansatte.

- Fortsatt lavt omfang av utlyste stillinger tyder på at det fremdeles er en del usikkerhet i næringslivet, men med et moderat lønnsoppgjør i vår har vi nå gode forutsetninger for å få en markert økning i sysselsettingen og reduksjon i arbeidsledigheten, sier Norman.

Reklame

Best i test påskeegg 2021