*Nettavisen* Økonomi.

Norman møtte lovutvalg

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Victor Norman (H) fikk forsikringer om at arbeidet med ny grunnlov for arbeidslivet fortsetter da han møtte opp på utvalgets møte mandag.

En uke etter at fagbevegelsen trakk seg fra utvalget som vurderer ny arbeidsmiljølov, tok utvalget igjen opp arbeidet. Det skjedde ved at oppdragsgiver Victor Norman kom innom på lynvisitt ved møtets start, skriver NTB.

Ingen innblanding

Der fikk arbeids- og administrasjonsministeren bekreftet det han var kommet for å høre: Utvalget fortsetter selv om arbeidstakerorganisasjonene med LO i spissen, trakk seg fra utvalget i protest mot regjeringens forslag om å myke opp bestemmelsene om midlertidige ansettelser.

- Det var naturlig å be om et møte etter alt som er skjedd. Jeg forklarte vår holdning til utvalgets arbeid og gjorde det klart at vi på ingen måte ønsker å stoppe det. Men jeg har presisert at det er utvalget som jobber. Dette er altså ikke noe forsøk fra meg på å blande meg inn i utvalgets arbeid, sier Norman.

- Veldig stor legitimitet

Arbeids- og administrasjonsministeren sier at han vil legge større vekt på høringsuttalelsene enn vanlig, når ny arbeidsmiljølov sendes ut på høring tidlig neste år

- Jeg mener at utvalget fortsatt har veldig stor legitimitet. Mye arbeid er gjort allerede, og synspunktene på de fleste stridsspørsmål er velkjent i utvalget, også når det gjelder de som nå er gått ut, sier Norman på spørsmål fra NTB.

I protest

LO-leder Gerd-Liv Valla marsjerte rasende ut fra arbeidslivslovutvalget etter to møter med Victor Norman mandag for en uke siden. Senere samme dag trakk også Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) og Utdanningsgruppenes Hovedorganisasjon (UHO) seg i protest mot regjeringen og forslaget om å gjøre det enklere for arbeidsgivere å ansette folk i midlertidige stillinger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.