*Nettavisen* Økonomi.

Norsk gjennombrudd med trådløs mus

Det norske selskapet Nordic Semiconductor leverer kommunikasjonselektronikken til en ny trådløs mus fra Logitech, verdens ledende museprodusent.

20.10.04 11:57

Nordic Semiconductor melder i dag til Oslo Børs at selskapet leverer kommunikasjonschipen som sitter i en ny trådløs mus fra Logitech: V500 Cordless Notebook Mouse.

Dette produktet ble lansert mandag, og Logitech mener dette kan er verdens mest avanserte mus beregnet for bærbare PCer.

Musen kommuniserer trådløst med en liten modul som settes i PCens USB-inngang. Det er denne kommunikasjonen som skjer med elektronikk utviklet av Nordic Semiconductor i Trondheim (tidligere Nordic VLSI).

- Det viktige her er at verdenslederen innen trådløse mus velger å bruke Nordic, sier finansdirektør Tor Helmersen i Nordic Semiconductor til TV 2 Nettavisen.

Han mener dette er en viktig bekreftelse for Nordic, og kan åpne dører i forhold til andre aktører.

Nordic har tidligere levert sin teknologi til gamepads fra Logitech, men dette er en første avtalen når det gjelder mus.

Helmersen vil ikke konkretisere det økonomiske potensialet i avtalen, men legger til: - Det er ikke snakk om småvolumer hvis vi lykkes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.