Jo Egil Tobiassen er gründeren bak den norske klessuksessen Northern Playground, som holder på å revolusjonere klesbransjen med sine bærekraftige klesplagg og bærekraftige forretningsmodell.

- Tekstilbransjen står for 10 prosent av de totale utslippene i verden. Det eneste som hjelper er mindre forbruk, sier Tobiassen til podcasten Stavrum & Eikeland.

Stavrum & Eikeland kan du også høre i Spotify eller Apple podcasts.

Hva skjer når Greta Thunberg-generasjonen får penger?

De siste årene har investorene strømmet til Northern Playground, blant annet gjennom en vellykket runde med folkefinansiering. Målet er en årlig dobling av omsetningen de nærmeste tre til fire årene.

- Den dagen Greta Thunberg-generasjonen får penger, hva skjer da med hele det kommersielle systemet vårt? spør Tobiassen.

Spark til Erna & Co

I ukens Stavrum & Eikeland forteller Tobiassen om hvordan han snur opp ned på den internasjonale klesbransjen, hvordan fremtidens plagg vil se ut, hvordan det er mulig å tjene penger på evigvarende plagg, hvordan det er å være gründer i Norge og ikke minst kommer han med spark til Erna & Co, som han mener gjør alt for lite med å stille krav til de store klesgigantene.

Dette og mye mer i Stavrum & Eikeland.