GRENSEN, OSLO: – Vi satser på restauranten på Munch Brygge i stedet, sier administrerende direktør Ronny Gjøse i Pink Fish til Nettavisen, i forbindelse med at restauranten i Oslo sentrum legges ned.

Den første restauranten ble åpnet i Oslo i 2017. I 2018 skrev Nettavisen at Pink Fish, en hurtigmatrestaurant basert på norsk laks, ville starte opp flere restauranter i Oslo og Bergen.

Gjøse uttalte da at målet deres var å skape en internasjonalt kjent hurtigmatkjede, og han mente at potensialet var mer enn 1000 restauranter. Pink Fish er resultatet av et samarbeid mellom Gjøse, tidligere kokkeverdensmester Geir Skeie og investor Svein Sandvik.

På nettsidene til kjeden kommer det fram at de tilbyr «freshe, kule retter av norsk laks og annen digg sjømat i et format som er tilpasset unge, urbane mennesker», og at mottoet deres er å tilby «good food fast».

I 2019 fikk Pink Fish prisen for «mest innovative mat- og drikke-konseptet i 2019». Dette skjedde under The Global Retail and Leisure Awards som gikk av stabelen i Los Angeles.

Tre av fem restauranter i Norge nedlagt

I dag har Pink Fish restauranter på Munch Brygge i Oslo, på Stavanger Lufthavn og i Singapore, ifølge nettsidene til kjeden. Restauranten på Storo i Oslo og Galleriet i Bergen er nedlagt, og nå er også lokalet i Grensen i Oslo også permanent stengt, viser en plakat som henger på døren.

– Vi har ikke behov for to Pink Fish i Oslo, så vi avvikler den i Grensen, og jobber med satsning i utlandet i stedet, sier Gjøse til Nettavisen.

Han sier at de alltid har planlagt at Pink Fish skal bli større i utlandet, og at de utviklet og testet konseptet i Norge først.

– Det er ikke noe dramatikk i Grensen-stengingen. Det har vært planlagt at vi satser på den på Munch Brygge, og avvikler eventuelle ikke-lønnsomme restauranter i Norge. Vi vil heller fortsette med vår internasjonale vekst, sier han.

Les også: Gjerrigknarken Rune (52) sparer tusenlapper hver måned med små grep: – Jeg kaller meg Norges eldste og feiteste influenser

Større marked i utlandet

Gjøse tror konseptet deres, med litt sunnere hurtigmat, treffer bedre i utlandet.

– Hvorfor er det ikke et stort nok marked i Norge?

– Jeg er usikker, men vi ser at det er vanskelig å få folk til å spise sjømat. Vi har prøvd å gjøre det enklere med kule, moderne retter, og vi ser at mange liker Pink Fish. Men når den norske forbrukeren er ute og spiser, er det mer kos og fokus på å unne seg noe godt, sier han.

Han tror nordmenn heller velger en restaurant med andre type retter, gjerne pizza og pasta.

– I utlandet spiser man annerledes. Det er mer vanlig å spise lunsjen sin ute, og da kommer vår restaurant mer til rette - med litt sunnere mat, sier Gjøse.