Kylie Jenner er kastet ned fra den eksklusive milliardærtronen etter en undersøkelse gjort av Forbes viste at den 25 år gamle supermodellen kun var god for 900 millioner amerikanske dollar, eller i overkant av ni milliarder norske kroner.

Det kom etter Forbes avsløringer som viste at den unge «Keeping up with the Kardashians»-stjernen hadde blåst opp tallene sine etter salget av sminkeselskapet Coty i 2020. Siden den gang har ikke Jenner vært å se på den ekslusive listen.

I stedet er det en 29-åring fra Trøndelag som markerer seg på en liste laget av den amerikanske nettavisen New York Post.

Listen viser en oversikt over syv unge milliardærer som er rikere enn Kylie Jenner.

Laksearving

29-åringen Gustav Magnar Witzøe fra Trøndelag er verdsatt til 42 milliarder norske kroner, eller 4,2 milliarder amerikanske dollar. Nesten dobbelt så mye som Bhutans bruttonasjonalprodukt.

Som 18-åring arvet Witzøe lakseimperiet SalMar fra faren sin, Gustav senior.

– Jeg var ikke noe rikere eller fattigere dagen etter. Det handler egentlig om papirarbeid. Det er ikke sånn at pengene straks blir overført kontoen din fortalte Witzøe forrige uke til The Telegraph. Saken er også gjengitt i Nettavisen.

Likevel ser det ut som noe av milliardformuen har dryppet inn på 29-åringens bankkonto også. På sin Instagram-profil virker det som den norske modellen lever et glamorøst liv med luksusbiler som Lamborghini og Aston Martin.

«Melker»

Ved siden av SalMar-eierskapet jobber 29-åringen som modell, investor i nye selskaper og med veldedighetsfondet sitt.

– Jeg er ganske sky av meg, men når du er modell, spiller du på en måte, du kan late som du er en annen og det er kjempegøy. Pluss at du møter masse hyggelige mennesker, sa han til Telegraph.

Etter videregående jobbet Witzøe på oppdrettsanleggene til farens selskap. Der jobbet han som «melker», som går ut på å stimulere fisken til å produsere rogn.

– Det var en fantastisk opplevelse, det er så fint å jobbe utendørs hele dagen, å bruke kroppen. Du kommer hjem og er helt utmattet. Jeg lærte mye om bransjen og hvordan ting fungerer, prosessen fra et egg til en fem kilos laks ute i verden, fortalte han til den britiske avisen.