Gå til sidens hovedinnhold

– Norsk oljeindustri nødvendig for å utvikle miljøvennlig energi

Fornybar energi kan ikke erstatte olje og gass – som nå dekker fire femdeler av verdens energibehov. Det mener Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Norsk olje og gass.

Torsdag åpnet Schjøtt-Pedersen bransjeforeningen Norsk olje og gass' årskonferanse i Oslo.

Den tidligere politikeren og statsråden er nå direktør i foreningen og innledet den årlige konferansen med å peke på at fossile energikilder står for fire femdeler av verdens totale energibehov.

Schjøtt-Pedersen tror imidlertid ikke at det er mulig å legge ned oljeproduksjonen selv om bruken av fornybar energi øker kraftig, noe som er helt nødvendig for å få utslippene ned.

Les også

Det er faktisk hårreisende å få betalt fra Facebook for å drive redaksjonell sensur

Han pekte i sin åpningstale på at FNs klimapanel har beregnet hva som må til for å holde temperaturøkningen under 1,5 grader.

– Det viser tvert imot at en firedel av den energien verden trenger i 2050, må komme fra olje og gass, sa Schjøtt-Pedersen.

Han pekte på at norsk oljenæring skal ligge fremst i det digitale skiftet og finne de smarteste løsningene for en mer miljøvennlig teknologi for å gi mer energi med mindre utslipp.

Les også

Hordaland kan få Europas største vindkraftverk på land

Bruk av gass gir for eksempel halvparten så store utslipp som kullkraft, og utviklingen går nå i retning av at bruk av gass kan skje helt uten utslipp.

Konferansen samler topper fra oljenæringen og leverandørindustrien, sammen med samfunnstopper, politikere og organisasjonsledere. Både tidligere generalsekretær i NATO danske Anders Fogh Rasmussen og nåværende generalsekretær Jens Stoltenberg er blant dem som deltar.

Også olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp), næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og Ap-leder Jonas Gahr Støre deltar på konferansen.

(©NTB)

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken