Daglig leder og styreleder i Discover Petroleum International (DPI), Jostein Kjerstad, blir siktet for korrupsjon i Peru.

Ifølge nyhetsbyrået AP presenterte peruanske myndigheter onsdag kveld en liste med navn, som blant annet inneholder Kjerstads navn, skriver Dagbladet.

Lydopptak
Tidligere i høst ble det kjent at det Tromsø-baserte selskapet var dratt inn i saken etter at flere høystående politikere skal ha blitt avslørt av lydopptak. Medlemmer av president Alan Garcias parti skal i de oppsiktsvekkende lydopptakene ha planlagt å gi ut petroleumskontrakter mot betaling.

Artikkelen fortsetter under videovindu

267411

Overfor TV 2 sa Kjerstad den gang at selskapet var utsatt for et svindelforsøkt fra rådgivere (se video over)

Kjerstad sier til Dagbladet onsdag kveld at han ikke er kjent med siktelsen. Han vil derfor ikke kommentere saken, utover at han avviser alle beskyldninger mot sin egen person.

Bekrefter
Styreleder Jan Wennesland i morselskapet Discover Petroleum AS bekrefter at han er kjent med at Kjerstads navn figurerer på listen.

- Jeg har nettopp fått beskjed om at han figurerer på en liste av navngitte personer som peruanske myndigheter ønsker å sikte i saken. Jeg vil understreke at dette er en siktelse og ikke en tiltale, sier Wennesland til avisen.

Ifølge AP er strafferammen for de til sammen 14 korrupsjonssiktelsene ble ble presentert onsdag, fengsel i fire til åtte år.

- Politisk spill
Wennesland sier han er trygg på at de ikke har betalt noen de ikke skulle ha betalt. Selskapet mener de blir brukt i et politisk spill i Peru. Samtlige ministre i Peru trakk seg etter skandalen ble rullet opp.

Revisorfirmaet Ernst & Young er hyret inn i saken og vil presentere en rapport om få dager.