Norsk øyparadis til salgs: Vekker oppsikt i internasjonal presse

En av de dyreste fritidseiendommene i Norge selges utenfor tradisjonelle kanaler.

25.03.19 14:24

I videoen over kan du se bildene av den svært spesielle eiendommen som har dukket opp for salg i Norge. Tjæreholmen er 4,6 mål stor og ligger praktfullt til i sørlandsskjærgården utenfor Tvedestrand mellom Arendal og Risør.

Omtalt i internasjonal presse

Muligheten til å kjøpe sin egen øy er så sjelden og spesiell at selv supertabloiden Daily Mail i England har skrevet om eiendommen. Bildene av øya og hytta - som du ser i videoen over - er vist til millioner av lesere verden over.

- Det har kun vært et fåtall øyer solgt i Norge de siste 10-15 år, så dette er en ytterst sjelden mulighet, fastlår partner Erik Steen i Aktiv Eiendomsmegling avdeling Asker og Bærum.

Han har salgsoppdraget og har satt prislappen 20 millioner kroner på holmen og hytta, som ble oppført i 1970. Dét gjør den til en av de dyreste fritidseiendommene på Finn.no.

Eiendommen er annonsert på internasjonale nettsider som henvender seg til et kjøpesterkt publikum over hele verden.

IDYLL: Tjæreholmen ligger idyllisk til i sørlandsskjærgården, en drøy times kjøring fra Kristiansand. Foto: Mats Holst Photography (Aktiv Eiendomsmegling)

- Antall eiendommer i høy prisklasse som ikke annonseres eller annonseres utenom finn.no ligger nok på rundt 25-30 prosent, anslår Steen.

- Vi har hatt stor suksess med måten vi annonserer eiendommer på internasjonalt og opplever stor interesse for unike og spesielle eiendommer fra utlandet. Jeg solgte senest i fjor en øy i Byglandsfjord til en bulgarsk statsborger. Før det har jeg, på strandeiendommer langs sørlandskysten og i Asker og Bærum, hatt visninger med saudi-arabere, engelskmenn, amerikanere, australiere, sveitsere, tyskere, kinesere med flere. Så du kan trygt si at Norge og norske eiendommer er av stor internasjonal interesse. Det sier jo sitt når Daily Mail velger å profilere en norsk øy på forsiden sin.

Søk i alle eiendomssalg siste to måneder

Soveplass til 15

Får du tilslaget på denne øya får du også en hytte på i alt 177 kvadratmeter med fire soverom og sengeplass for hele 15 personer. Det er også en brygge på øya med plass til flere fritidsbåter. Tjæreholmen ligger et kvarters kjøring fra Tvedestrand og knappe halvannen times kjøring fra Kristiansand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.