Gå til sidens hovedinnhold

Norsk storaktør med gigantisk bildekk-kjøp

Nordic Tyre Group (NTG) ekspanderer med oppkjøp i de tre baltiske stater.

Nå har de stor dekkvirksomhet i Sverige, Finland , Norge og Baltikum.

I vår kjøpte NTG dekkvirksomhetene RAC Tyres - grossisten Gummi-Centralen og dekkjeden Dekk 1, og Starco Holding - grossisten Starco Norge og dekkjeden DekkTeam i Norge. Flere av aksjonærene i RAC Tyres og Starco Holding investerte deler av kjøpesummen i NTG.

Investor Egil Stenshagen gikk inn med 50 millioner kroner, etter at han solgte Starco Holding til Nordic Tyre Group, som eies av investeringsfondet Altor Fund IV, for mellom 500 millioner kroner og én milliard kroner.

Han ville ikke konkretisere prisingen nærmere, ifølge Finansavisen (FA) Av det han innkasserte på salget, investerte han altså 50 millioner tilbake i Nordic Tyre Group, og Stenshagen fikk eierandel på knappe 7 prosent, ifølge FA.

Stenshagen opplyser til Nettavisen at like-for-like-salget viser at NTG-omsetningen har vokst med nesten 30 prosent per 30. august sammenlignet med samme tid i fjor. Det er stort sett samme vekst både i Sverige, Finland og Norge. Stenshagen sier at de sier seg svært fornøyde med det.

Les også: NHO-sjefen om gjenåpningen: Dette har hele samfunnet lengtet lenge etter

Nå når NTG kjøper Latakko, som består av engrosvirksomhet for dekk i Latvia, Estland og Litauen og detaljhandel i Latvia, blir Nordic Tire Group den ledende uavhengige distributøren av dekk og felger i Norge, Sverige, Finland og Baltikum, får Nettavisen opplyst.

NTG og Latakko vil ha en samlet omsetning på mer enn 320 millioner euro, og selge mer enn tre millioner dekk per år.

Les også: Ønsker regelendring: Kan spare 6000 selskap for 108 millioner kroner

- Dette strategiske partnerskapet vil ytterligere styrke selskapenes produkt- og tjenestetilbud til sine kunder og leverandører, skriver de i en pressemelding Nettavisen har mottatt.