E-sport er den mest hurtigst voksende sporten i verden. Coviden alene økte seertallet med 80 prosent og snart er det den største publikumssporten i USA.

- Mellom 500 og 600 millioner mennesker følger e-sport globalt og over en milliard mennesker gamer hver dag, sier Joachim Haraldsen, bedre kjent som Noobwork med nærmere 200.000 abonnenter på YouTube.

Det er i Nettavisen-podkasten Stavrum & Eikeland du kan høre den utrolige historien til Noobwork - en av Norges største YouTube-stjerner under.

Hør historien hans her:

Se Noobwork forklare: - Det handler ikke om hvor mange liter blod som spruter:

Skoletaper

Der forteller Noobwork hvordan han har gått fra skoletaper og en som følte seg utenfor, til å bli en av verdens største innen e-sport og hvordan han er på god vei til å bli milliardær når han nærmer seg 30 år.

- Skolen skjønner jeg meg ikke så mye på, men gaming ga meg mestringsfølelse, sier Noobwork til Stavrum & Eikeland.

Kjente norske investorer som Arne Blystad, Christian Åbyholm, Andenæs-familien og Stensland-familien satser millioner på at Joachim Haraldsen og hans Omaken Sports skal lykkes. Totalt ble det hentet inn 150 millioner kroner gjennom meglerhuset ABG Sundal Collier og partnerne Nils Kasper Lodden, Ovin Havig og Lars Halmrast.

Det første Haraldsen gjorde var å kjøpe det danske e-sport-laget Heroic, som er blant de beste innen spillet Counter-Strike: GO.

Mål om milliarden

I ukens utgave av Stavrum & Eikeland forteller Noobwork alt om e-sport, hvordan det reddet ham og hvordan han om tre år skal være god for en milliard kroner etter at Omaken Sports har tatt helt av internasjonalt.

Her kan du høre flere episoder av Stavrum & EikelandAcast eller Spotify eller Apple podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, statsminister Erna Solberg, Ap-leder Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen og Reynir Indahl, for å nevne noen.