*Nettavisen* Økonomi.

Norske bryggerier kan bli rammet av streik

KAN BLI TOMT: Det kan fort bli tomt for både brus og øl i butikkhyllene om ansatte i bryggeriene blir tatt ut i streik i helga.

KAN BLI TOMT: Det kan fort bli tomt for både brus og øl i butikkhyllene om ansatte i bryggeriene blir tatt ut i streik i helga. Foto: Berit Roald (NTB)

Ringnes, Coca-Cola og Hansa Borg er tre av dem som risikerer å bli tatt ut i streik fra lørdag. Da kan det raskt bli tomt for øl og brus i butikkhyllene.

08.10.20 12:55

Torsdag startet meklingen mellom NHO Mat og drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN). Blir de ikke enige innen fristen, ved midnatt lørdag, vil 880 ansatte i de store norske bryggeriene gå ut i streik fra lørdag morgen, skriver Dagbladet Børsen.

- I praksis er det bare våre medlemmer på mikrobryggeriene som ikke vil bli rammet av en eventuell streik, sier Jarle Wilhelmsen, tariffansvarlig i NNN, til Børsen.

Ringnes, Coca-Cola, Hansa Borg, Aass, Grans, Telemark Kildevann, Voss Production, Arendals Bryggeri, Olden, EC Dahls og Mack er de som vil rammes av streiken.

Les også: Nå kan lettbrus bli billigere: - Drømmen er å halvere prisen

Les også: Slik påvirker statsbudsjettet din økonomi

Er du glad i brus og øl, kan det hende du plutselig får problemer med å få tak i favorittdrikken din om det blir streik. Wilhelmsen sier nemlig til Børsen at det kan bli tomt i butikkhyllene etter kun en ukes tid, for det som står på lager hos bryggeriene blir stående.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.