Gå til sidens hovedinnhold

Norske Skog med skuffende resultater

Norske Skog fikk i fjerde kvartal i fjor et driftsresultat på 343 millioner kroner. Resultatet før skatt endte på 44 millioner kroner, under halvparten av det som var ventet.

På forhånd var det ventet et driftsresultat på 405 millioner kroner i fjerde kvartal 2003, ifølge estimater TDN Finans har hentet inn. Samme kvartal i 2002 lå driftsresultatet på 432 millioner kroner.

Resultatet før skatt var på forhånd anslått til 98 millioner kroner, men endte altså på bare 44 millioner kroner.

Driftsinntektene lå i fjerde kvartal på 6,57 milliarder kroner, opplyser Norske Skog i en børsmelding torsdag.

Norske Skog produserte og solgte mer papir i 2003 enn i 2002, selv om markedet var vanskeligere. Betydelig lavere priser ga et driftsresultat for hele 2003 på 1,4 milliarder kroner, og dette er nærmere 800 millioner kroner lavere enn året før.

Den ferske konsersjefen Jan Oksum, som tok over etter Jan Reinås ved årsskiftet, er fornøyd til tross for at butikken går dårligere.

- Selv i et år preget av svake markeder, opprettholder Norske Skog sterke driftsmarginer i forhold til våre konkurrenter og en solid finansiell posisjon. Det skyldes først og fremst resultatene av forbedringsprogrammet og en bedre valutautvikling enn i 2002, sier han.

Ifølge Norske Skog-ledelsen har selskapet kuttet kostnadene med nesten 1 milliard i forhold til 2002. Målet er å doble summen innen utgangen av dette året.

- Norske Skog er godt rustet for å møte ny vekst i alle deler av verden, men vi er usikre på når markedene i Europa og Nord-Amerika vil bedre seg. Det er fortsatt nødvendig med en streng kostnadsdisiplin for å bedre selskapets lønnsomhet, sier Oksum.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre