*Nettavisen* Økonomi.

Norske Skog skuffer

Papirprodusenten Norske Skog og konsernsjef Jan Oksum slet med lønnsomheten i tredje kvartal, men tror på bedre papirpriser neste år.

Norske Skog fikk et resultat etter skatt på 75 millioner i tredje kvartal, mot 173 millioner samme kvartal i fjor. På forhånd var det ventet 93 millioner blant aksjeanalytikerne, ifølge en rundspørring gjort av TDN Finans.

Driftsinntektene økte fra 6.115 til 6.380 millioner, mens det var ventet 6.346 millioner. Driftsresultatet falt fra 372 til 217 millioner. Her var det ventet 247 millioner blant analytikerne.

- Driftsresultatet er fortsatt ikke tilfredsstillende, sier konsernsjef Jan Oksum. Han understreker imidlertid at styrket verdensøkonomi og økt annonsering gir god forbruksutvikling. I tillegg er det lav kapasitetsvekst i hele verden.

- På bakgrunn av dette forventer vi en betydelig prisøkning på avis- og magasinpapir i Europa i 2005, sier Oksum.

Markedsutviklingen beskrives som positiv, og leveransene er økt med rundt 5 prosent i hittil i år i forhold til i fjor, skriver Norske Skog i kvartalsmeldingen.

Norske Skog påpeker at den norske kronen er et usikkerhetsmoment. Konsernet har imidlertid sikret størstedelen av kontantstrømmen i en 12-måneders horisont, og valutaendringene vil ha begrenset effekt på nettoresultat i dette tidsperspektivet, ifølge meldingen.

Forbedringsprogrammet Improvement 2003 viser oppnådde forbedringer på 524 millioner kroner i tredje kvartal sammenlignet med basisåret 2002, noe som tilsvarer 2,1 milliarder på årsbasis, ifølge meldingen.

Norske Skog beskriver sin finansielle stilling som god, og hadde ved utløpet av tredje kvartal 7,1 milliarder kroner i likviditetsreserver i form av langsiktige trekkrettigheter og bankinnskudd eller kortsiktige plasseringer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.