Det skriver Nationen. Nortura mener det gamle kjøttet er en naturlig konsekvens av at lam hovedsakelig slaktes på høsten.

– Vi får ikke solgt unna alt som slaktes fersk på en så kort sesong, samtidig som vi blant annet må tilby lammelår til påske og fryst fårikålkjøtt eller salt lammekjøtt før eller samtidig med årets sesong. Dette er da fryste produkter fra årets eller fjorårets sesong, sier kommunikasjonsrådgiver Marthine Haugen Petersen i Nortura.

Les også: Bahareh Letnes legger seg langflat etter sjokkintervju

Ved starten av årets slaktesesong på lam var det allerede 600 tonn kjøtt på lager – tre ganger så mye som ved samme tid i fjor.

Samtidig går salget av lam ned, og fram til juni i år var det solgt ti prosent mindre lammekjøtt sammenlignet med samme tidspunkt i 2018.

Les også: Dette er Norges rikeste personer

Nortura garanterer imidlertid at det fryste kjøttet er i like god kvalitet som da det ble frosset ned i fjor.

– Det er viktig å påpeke at industriell nedfrysing er noe helt annet enn å legge ferskt kjøtt i fryseren hjemme. Når vi fryser ned til vårt fryselager, blir kjøttet pakket i lufttett emballasje rett etter slakt og lagres helt mørkt i minus 30 grader. Derfor skjer det veldig lite med kvaliteten på kjøttet, sier Petersen.

(©NTB)