Da den timelange børspausen til Norwegian ble opphevet klokken 10 fredag, steg aksjen over 20 prosent de første minuttene. I timene som fulgte svingte aksjen veldig med grønt fortegn, før den falt markant rundt klokken 12.20.

Rundt 13.30 fredag står Norwegian-aksjen i minus, og handles for 11,074, ned over 3 prosent.

Oslo Børs åpnet opp 5 prosent fredag, og fortsetter klatringen etter å ha endt opp 4 prosent torsdag.

En halvtime før børsåpning varslet Norges Bank at styringsrenten blir senket med 0,75 prosentpoeng til 0,25 - tidenes laveste styringsrente. Det kan ha gitt børsen ekstra fart fra start.

Det var knyttet stor spenning til Norwegians åpning på børsen fredag - men Oslo Børs innførte børspause for aksjen fra start.

Både DNO og Aker BP var opp over 11 prosent i åpningen. Aker var opp over 9. Equinor var også blant selskapene som startet best, og oljeselskapet var 5 prosent opp 15 minutter etter børsåpning. Det skjedde etter noen særdeles tøffe dager for oljemarkedet.

Også sjømatselskapene Mowi og Salmar åpnet friskt, og er henholdsvis 4 og 5 prosent opp etter 15 minutters handel. 13.31 er Mowi imidlertid ned nesten 3 prosent, mens Salmar er ned 0,07 prosent.

XXL var også opp over 10 prosent etter noen tøffe uker. Midt på dagen er imidlertid økningen borte, og sportsgiganten er kun 0,28 prosent opp.

Les også: Norges Bank kutter styringsrenten med 0,75 prosentpoeng

DNB Markets skeptisk til om Norwegian innfrir

Oslo Børs innførte fredag børspause for Norwegian-aksjen den første timen. Det betyr at den automatiske handelen gjennom handelssystemet opphørte, selv om selskapets aksjer fortsatt kunne handles via telefon.

Torsdag kom regjeringen med en etterlengtet krisepakke til luftfarten på seks miliarder kroner. Norwegian fikk tre milliarder, mens SAS og Widerøe delte de resterende tre milliardene.

– Vi har hatt god dialog med myndighetene, og har vært knalltydelige på at det vi trenger, er likviditet og vi trenger det hurtig, sa konsernsjef Jacob Schram da han kommenterte krisepakken, ifølge NTB.

Les mer: Norwegian-sjefen: - Dette er en krise for hele luftfarten

Et flertall på Stortinget gikk inn for en garantiordning der staten bidrar med 90 prosent og selskapene må låne de resterende 10 prosent fra en bank eller annen finansinstitusjon.

I en rapport fredag skriver imidlertid DNB Markets at de tror det blir vanskelig for Norwegian å innfri betingelsene for å få pengene de trenger. Som en del av pakken må for eksempel Norwegian få på plass en avtale med eksisterende långivere når det gjelder rente- og avdragsbetalinger fremover.

– Selskaper har inn i krisen med seg en komplisert finansiell struktur med et betydelig antall motparter, og det vil etter vårt syn for flere av disse motpartene kunne bli svært krevende å akseptere endrede betingelser i dagens marked, skriver DNB Markets.

Les også: Aksjeekspertenes korona-råd: - Kjøpers marked, men verdiene skal enda mer ned