*Nettavisen* Økonomi.

Norwegian-aksjen raser fra start

MARKERT FALL: Siden forrige uke har Norwegian-aksjen falt fra over 5 kroner til noe over 3 koner tirsdag morgen.

MARKERT FALL: Siden forrige uke har Norwegian-aksjen falt fra over 5 kroner til noe over 3 koner tirsdag morgen.  Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Norwegian-aksjen falt hele 21 prosent fra start, men har hentet seg noe inn igjen utover dagen.

19.05.20 12:46

Aksjen ble rett etter børsåpning handlet til 3,11 kroner. Dermed har det vært et markant fall i aksjekursen siden forrige uke når det nærmer seg at de nye aksjene skal ut i markedet. Aksjekursen svinger for øvrig i åpningsminuttene mellom 3,10 kroner og 3,30 kroner.

Markedet klarer ikke helt å bestemme seg, ved 10.30-tiden er aksjen ned 13 prosent til 3,44 kroner, og kl 12.45 er kursfallet på drøyt 11 prosent til 3,51 kroner.

Småsparerne fikk mandag ettermiddag vite hvor mange aksjer de fikk tegnet seg for i den pågående aksjeemisjonen, og de nye aksjene kommer ut i markedet fra onsdag. Tegningskursen i emisjonen var lave 1 krone.

Klikk på bildet for å forstørre. KURSRAS: Aksjekursen i Norwegian nærmer seg nå emisjonkursen på 1 krone.

KURSRAS: Aksjekursen i Norwegian nærmer seg nå emisjonkursen på 1 krone. Foto: (Infront)

Norwegian-aksjen stupte mandag etter at det ble kjent at aksjekapitalutvidelsen på inntil 400 millioner kroner var over syv ganger overtegnet, det vil si: I den offentlige delen av emisjonen er det bare tilgjengelig 25 prosent av dette beløpet.

De resterende aksjene forbeholdes långivere, leasingselskaper og eksisterende aksjonærer.

7-gangeren

I emisjonen tilbød Norwegian 400 millioner aksjer til én krone per stykk for å få inn ny kapital. 19.500 investorer søkte om å få til sammen 2,9 milliarder aksjer i Norwegian under emisjonen. Det er 7,2 ganger flere enn antallet aksjer som ble tilbudt. Det blir derfor en forholdsmessig tildeling av hva den enkelte har bedt om.

Emisjonen er en del av en pakke som skal redde Norwegian fra konkurs, og den skal blant annet bidra til at selskapet får nok egenkapital til å få fullt utbytte av en statlig garantiordning på inntil 2,7 milliarder kroner.

Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea uttalte til Nettavisen i forrige uke da Norwegian-aksjen lå på over 5 kroner, at dette var et tilbud som virket for godt til å være sant. Tilsynelatende kunne man få over fem gangeren i gevinst ved å kjøpe aksjer i kapitalutvidelsen til 1 krone per stykk.

Investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet tror kursen kan havne på mellom 1,5-2 kroner når den ordinære handelen i aksjen åpner onsdag med de nye aksjene i markedet. Han understreker imidlertid at det bare blir spekulasjoner fra hans side.

Saken oppdateres utover dagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag