Norwegian Air endrer nå reglene som krever at kvinnelige ansatte må gå med høye hæler når de ikke er om bord i flyet. Reglene krever hæler på minst 2 centimeter, går det fram av den detaljert kleskoden, som ble beskrevet i et 22 sider langt dokument som først ble omtalt i VG.

- Min umiddelbare reaksjon er at det nesten er komisk at dette er en problemstilling i 2019. Mens resten av samfunnet har beveget seg videre, sitter Norwegian fast i «Mad Men»-universet fra 50-/60-tallet, sa leder av SVs kvinnepolitiske utvalg Ingrid Hødnebø, til VG i april.

Reglene som ble kjent i starten av april krevde legeerklæring for unntak fra reglene om høye hæler utenfor flyet.

Menn får lov å sminke seg

Også de obligatoriske sminkekravene blir fjernet, melder avisen. Kleskravene skal omformuleres, opplyser Norwegian.

Om bord i flyet har det aldri vært krav om høye hæler, tvert om, uttaler Norwegian.

- Vi er i gang med å endre på uniformsreglementet. Nøytral, diskret sminke er valgfritt både for kvinner og menn i det nye forslaget. Kravet om hæl på skoene er tatt bort. Vi ser at enkeltdeler i regelverket har skapt reaksjoner og det har aldri vært vår hensikt å diskriminere eller støte noen. Samtidig så er det viktig å presisere at uniformsreglementet har blitt utarbeidet i samarbeid med våre egne kabinansatte fra flere land, sier Astrid Mannion-Gibson, talsperson i Norwegian.