Norwegian flyr høyt på børsen

Flyselskapet Norwegian flyr høyt på børsen. Fredag nådde aksjekursen ny rekord.

05.08.05 16:10

Fire dager på rad har akjsekursen til Norwegian klatret på børsen. Siden børsslutt fredag i forrige uke har aksjekursen steget med 16 prosent. Aksjekursen ligger ved børsslutt på 35 kroner.

Det har ikke kommet noen meldinger fra flyselskapet i perioden, men flere anser Norwegian som et oppkjøpskandiadat i kjølvannet av islandske investorers oppkjøp av Sterling.

Sterling vil vokse
Den islandske Sterling-sjefen Almar Örn Hilmarsson uttalt for et par uker siden at Sterling har ambisjoner om å få selskapet til å bli tre ganger større i løpet av få år. Han mener veksten både kan skje ved utvidelse av eksisterende rutenett og gjennom nye oppkjøp.

Onsdag denne uken uttalte nestsjefen i Ryanair at Norwegian trolig ville dukke under i løpet av vinteren. Det er ikke første gangen ledelsen i Ryanair kommer med dommedagsprofetier knyttet til sine konkurrenter, og markedet lar seg slettes ikke skremme.

Viktige tall
Norwegian har så langt i år presentert stadig bedre passasjertall, men de økonomiske resultatene lar vente på seg. Norwegian-sjef Bjørn Kjos har tidligere lovet plusstall for andre kvartal, men den høye oljeprisen gjør ikke jobben enkel for Kjos og resten av staben i flyselskapet. Det knytter seg derfor stor spenning til presentasjonen av kvartalsresultatene som skal komme 18. august.

Du kan følge med på aksjekursen til Norwegian her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.