*Nettavisen* Økonomi.

Norwegian fortsetter å vokse

Passasjertrafikken med flyselskapet Norwegian har vokst over 70 prosent det siste året, viser ferske tall. Nå går også inntjeningen per passasjer riktig vei.

14.09.04 10:22

I august i år fraktet flyselskapet hele187.558 passasjerer, mot 109.675 i samme periode i fjor, melder selskapet i en pressemelding tirsdag.

I samme periode har selskapet hatt en reduksjon i kabinfaktoren - som betyr hvor fulle flyene er - på tre prosentpoeng, ned fra 67 prosent i august 2003. Utenlands ble kabinfaktoren 62 prosent, 13 prosentpoeng lavere i forholdt til samme periode i fjor. Kabinfaktoren innlands har derimot holdt seg uendret i denne perioden.

Årsaken til den kraftige økningen i passasjervolumet og passasjertrafikken, er at flyselskapet har ekspandert det siste året, i tillegg til oppstart av flere nye ruter. Tilpasning av produksjonen og økt passasjertilgang har også hatt sin effekt.

På grunn av oppstarten til de nye rutene har inntjening per passasjer vært lavere i sommer enn forventet, mens den er økende sett i forhold til de laveste nivåene i andre kvartal, skriver Norwegian i pressemeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.