- Norwegians forretningsmodell er tuftet på valgfrihet, og det ligger også til grunn for det nye regelverket. Alle reisende kan fortsatt ta med seg håndbagasje, uansett billettype. Hvis man kun trenger en bag eller veske som får plass under setet foran, kan man velge den aller billigste billettypen vår uten tilleggskostnader, sier Cecilie Nybø Carlsen, leder for produktutvikling i Norwegian, i en pressemelding.

Hun legger til at hvis man ønsker å ha med seg en liten trillekoffert som legges i bagasjehyllen, så kan man betale ekstra eller velge en annen billettype.

Tror det blir smidigere

Endringene omfatter at vektbegrensningen på innsjekket bagasje øker fra 20 til 23 kilo, og at kunder med fleksibel billett kan ha med seg 15 kilo håndbagasje istedenfor 10 kilo som det var før.

Les også: Nektet ombordstigning av Norwegian. Måtte knekke sitt eget skateboard

- Derfor er det viktig at vi har gode regler på plass slik at vi unngår å bruke tid på å omorganisere håndbagasje om bord og å flytte håndbagasje til lasterommet, noe som kan skape frustrasjon og lett kan føre til forsinkelser. At flyene går på rute er noe av det viktigste for Norwegians reisende og vi opplever stor støtte for innføringen av det nye håndbagasjereglementet blant våre kunder, forteller Nybø Carlsen.

Gjorde helomvending etter klager

I fjor høst fikk Norwegian det glatte lag av flere kunder. Det var spesielt ileggingen av et gebyr på 750 kroner ved ombordstigning på grunn av for tung håndbagasje som fikk mange til å reagere. Mange reagerte også på at Norwegian oppførte seg dårlig mot kundene. Dermed valgte flyselskapet å gjøre en helomvending.

Les også: Helomvending etter kundestorm: Her er Norwegians nye bagasjeregler


- Oppførselen vi har fått tilbakemeldinger om den siste tiden er ikke akseptabel, og vi har nå gjennomgått praksisen. Grunnen til at vi håndhever håndbagasjereglene er at vi vil gi våre passasjerer en så god og smidig reiseopplevelse som mulig. For å sikre at flyene skal gå på tid er det derfor viktig at alle følger disse reglene, skrev Norwegians kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss i en e-post til Nettavisen.