Gå til sidens hovedinnhold

Norwegian henter 200 ansatte

Norwegian ekspanderer og arbeidsplassene kommer tilbake.

Norwegian har gjenåpnet basen sin i Danmark og skal nå ansette 200 medarbeidere. Nyheten kommer fram i en pressemelding mandag ettermiddag.

I dag tidlig lettet det første Norwegian-flyet som har tatt av fra Københavns Lufthavn siden april i fjor. Flyet var nesten utsolgt og de reisende skulle til Malaga. Dette markerer den offisielle åpningen av Norwegians base i København.

–Vi er godt i gang med å bygge opp igjen basen i København, som blir en stor arbeidsplass. Etter en turbulent periode har Norwegian i dag en forenklet organisasjonsstruktur og en robust økonomi. Nå skal vi levere gode kundeopplevelser til lave priser i Danmark og til resten av Europa, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Les også: Flyr dumper prisene fra start: - Vil vise seg frem

Nå skal de ansette 200 medarbeidere i takt med økt etterspørsel. Selskapet ser at med økende vaksinasjon og lettelser i reiserestriksjoner kan flere begynne å reise igjen. Norwegian erfarer at etterspørselen øker fra dag til dag.

–Det er utrolig hyggelig å kunne ønske 200 kjente og kjære kolleger velkommen tilbake til basen i København. Disse kjenner selskapet og kundene våre svært godt, og jeg vet at de gleder seg til å komme opp i luften og til å møte passasjerene igjen, sier Geir Karlsen. 

De 200 ansette vil besettes av tidligere ansatte som mistet jobben som en konsekvens av pandemien.

Selskapet har nettopp vært gjennom en turbulent tur selv hvor de nesten måtte parkere alle flyene en gang for alle. Men Norwegian sikret en rekonstruksjon av selskapet som gjør at de kan fortsette driften.

Les også: Rørt Norwegian-sjef: - Vi har skrevet norgeshistorie

I forrige uke var det ikke ansettelser som var snakkisen i nyhetsbilde. I forrige uke sparket styret i Norwegian den profilerte topplederen Jacob Schram. Han ble erstattet på dagen av finansdirektøren i selskapet, Geir Karlsen.

– Styrets beslutning om å gi meg sparken kom svært overraskende på meg, skriver Schram i en melding til Nettavisen.

Selv om Schram ble sparket på dagen, går han ikke fra selskapet tomhendt.

– Min ansettelsesavtale fastslår at jeg har en oppsigelsestid på ni måneder og 15 måneders etterlønn. Alle visste at konsernsjefjobben i Norwegian var meget risikofylt, og derfor ble denne avtalen inngått i 2019, påpeker Schram.

Senere den uken kom det også fram at både Jacob Schram og Geir Karlsen får utbetalt millionbonuser i juni 2021.

Les også: Stortinget sov i timen da de ga Norwegian 4,5 milliarder kroner uten bonusforbud