*Nettavisen* Økonomi.

Norwegian kalles inn på teppet etter brudd på retningslinjer

Helseminister Bent Høie sier rådet om å holde midtsetet ledig kan bli gjort om til lov, om ikke Norwegian følger rådene som er gitt.

Helseminister Bent Høie (H) sier rådet om å holde midtsetet ledig kan bli gjort om til lov, om ikke Norwegian følger rådene som er gitt. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Svært få midtseter var ledige på Norwegians avgang DY540 fredag ettermiddag fra Oslo til Stavanger. Helseminister Bent Høie (H) var på flyet.

16.05.20 15:05

– Jeg snakket med andre passasjerer som ble urolige fordi reglene ikke ble fulgt. Det var ikke bra, for vi har gitt noen veldig klare råd til flyselskapene som vi forventer at de skal følge, sier helseminister Bent Høie (H) til NRK.

Norwegian beklager, og presseansvarlig Andreas Hjørnholm viser til at dette er en helt ny problemstilling, og at selskapet arbeider med å finne ut hva som har skjedd.

– Mange har bestilt plass før veilederen fra helsemyndighetene kom. Vi må gjøre det best mulig. Vi kan ikke kaste folk av flyet som allerede har plass, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre. Oslo 20200428. Helseminister Bent Høie på pressekonferanse med det norske helseteamet hjem fra Bergamo i Italia.

Oslo 20200428. Helseminister Bent Høie på pressekonferanse med det norske helseteamet hjem fra Bergamo i Italia. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Bent Høie sier saken vil få et etterspill.

– Jeg kommer til å be samferdselsministeren innkalle flyselskapene igjen og gi beskjed om at hvis de ikke nå sørger for at rådene følges, vil de bli gjort om til lov, som betyr at de ikke har lov til å fly uten å følge reglene.

Les også: Flere måneders ventetid for reiserefusjoner - her er en snarvei (+)

Les også: SAS og Norwegian-passasjerer må bruke munnbind

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag