Kanselleringen gjelder fem 787 Dreamlinere og 92 737 Max, ifølge meldingen.

– Norwegian har i tillegg levert et krav for å få igjen forhåndsbetalingen knyttet til flyene og kompensasjon for at 737 Max-flyene måtte settes på bakken og for motorproblemene på 787-ene, skriver selskapet.

Nyheten kommer bare timer før Norwegian skal holde sin forsinkede generalforsamling tirsdag.

Les også: Norwegian-leverandører i Sverige og Finland konkurs

- Dialogen har ikke ført frem

Selskapet som allerede slet med konsekvensene av de tekniske problemene med 787 Dreamliner og at 737 Max ble satt på bakken som følge av to ulykker, ble hardt rammet da koronapandemien slo inn. Nesten all trafikk har vært innstilt, og selskapet vedtok i mai omfattende kapitalendringer hvor gjeld ble omdannet til aksjer og dermed tidligere kreditorer ble store eiere i flyselskapet.

– Norwegian har hatt en dialog med Boeing for å løse problemene med 787 og 737 Max og få erstatning for tapene. Dialogen har fram til nå ikke ført til en avtale om en rimelig kompensasjon til selskapet, skriver Norwegian.

Les også: SAS kvitter seg med 560 piloter

Da flyselskapet la fram sin årsrapport for 2019 den 9. juni ble det varslet at selskapet vil trenge rundt 2,2 milliarder kroner i ny kapital i løpet av andre kvartal neste år.

«Bestevennene» som ble uvenner

Norwegian har i mange år vært en særdeles viktig kunde av Boeing og grunder og tidligere eier Bjørn Kjos har gjentatte ganger fullrost samarbeidet med den amerikanske flygiganten.

I 2007 la Norwegian inn en oppsiktsvekkende stor flybestilling fra Boeing på 42 stykker 737-800. - Det var mange som mente at vi da gapte for høyt, uttalte Kjos.

Les også: Norwegian gjenåpner 76 ruter 1. juli

Dette var imidlertid blåbær mot det som skulle komme. Det vakte oppsikt i fly -og finansmiljøer over hele verden da Norwegian i januar 2012 la inn historiens største flyordre i europeisk sammenheng. Ordren lød på hele 122 nye fly fra Boeing og 100 fly fra Airbus. Boeing-bestillingen besto av 22 Boeing 737-800 (Dreamliner) og 100 stykk 737 MAX8.

I oktober 2015 kom enda en oppsiktsvekkende stor ordre - da Norwegian bestilte 19 nye Boeing 787-9 Dreamliner.

Også på service-kundesiden ble det signert gigakontrakter. I juli 2016 signerte de to bestevennene det som Boeing selv beskriver som selskapets største kommersielle servicekontrakt noensinne. Goldcare-kontrakten dekket samtlige av Norwegians MAX-fly og Dreamlinere.