*Nettavisen* Økonomi.

Norwegian-leverandører i Sverige og Finland konkurs

Norwegian-fly på bakken på Gardermoen flyplass.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

571 ansatte rammes.

25.06.20 22:43

Bemanningsselskapene OSM Aviation Sverige, Norwegian FI OY og OSM Aviation Finland, som tilhører Norwegian-leverandøren OSM Aviation, har begjært seg konkurs.

– Det er snakk om datterselskaper, ett i Sverige og to i Finland. Bakgrunnen for dette er manglende betalinger fra kunder, sier administrerende direktør Espen Høiby i morselskapet OSM Aviation til Børsen.

Les også: Norwegian gjenåpner 76 ruter 1. juli

«Begjæringen kommer grunnet manglende betalinger fra Norwegian, som er eneste kunde i disse selskapene, og som følge er det ikke lenger likviditet i selskapene til å gjøre opp de respektive selskaps forfalte gjeldsforpliktelser», skriver OSM Aviation i en pressemelding.

I en sms til E24, skriver Norwegian at de ikke kjenner seg igjen i påstandene fra OSM Aviation:

– Vi registrerer at OSM skylder på oss, men den virkelighetsbeskrivelsen er ikke vi enige i, skriver informasjonsdiektør Lasse Sandaker-Nielsen til E24.

Konkursdomstoler og konkursforvaltere i de to landene skal nå ta saken videre. Høiby beklager overfor de ansatte som nå er berørt.

571 ansatte i Finland og Sverige skal være direkte berørt som følge av konkursen. Ansatte i OSMs underselskaper i Spania, USA, Storbritannia, Singapore og India skal foreløpig ikke være berørt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag