Flyselskapet opplyser i en børsmelding tirsdag at i alt 3,14 millioner passasjerer fløy med i april. Det er altså en økning på 3 prosent fra samme periode i fjor. Da fløy 3,05 millioner passasjerer med Norwegian, slik at økningen er på 88.000 passasjerer i perioden.

Den totale kapasiteten til Norwegian siden april 2018 er økt med 7 prosent. Kabinfaktoren, det vil si graden Norwegian har klart å fylle opp flyene, har det seneste året økt med 3,1 prosentpoeng til 86,1 prosent. Med andre ord har i gjennomsnitt 14 prosent av flysetene stått ledige under turene.

Nesten 3 millioner passasjerer valgte å fly med Norwegian i mars.

Påsken påvirker

Norwegian skriver i en utfyllende pressemelding at påsken alltid vil påvirke tallene positivt. Ettersom påsken i år var i april måned, betyr det at inntektene per tilgjengelige setekilometer er høyere i år enn i fjor.

Og sammenlikner mars og april totalt sett i, har fyllingsgraden økt med 1,8 prosentpoeng fra tilsvarende periode i 2018. Det var også noe økt etterspørsel den siste uken av april på grunn av pilotstreik i Skandinavia.

Konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian sier i pressemeldingen at han er godt fornøyd med den positive utviklingen i april og de to siste månedene sett under ett.

Styrke lønnsomheten

- Fremover skal vi fortsette å jobbe målrettet for å styrke lønnsomheten og samtidig tilby de reisende god kvalitet til en lav pris, og ikke minst bransjens nyeste og mest miljøvennlige flyflåte, sier Kjos.

Norwegian opplyser videre at de gjennomførte 98,9 prosent av de planlagte flyvningene i april. Norwegian har i flere uker måttet slite med at 737 Max 8-flyene er satt på bakken, som følge av usikkerhet rundt at disse flyene kan steile i luften.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos tror disse flyene først kan være i luften igjen i slutten av august. Norwegian skriver i pressemeldingen at selv om 737 MAX-fly fortsatt er tatt ut av produksjon. ble passasjerene i liten grad påvirket av dette. Punktligheten i april var på 83,4 prosent.

Nettavisen skrev nylig at det børsnoterte flyselskapet dropper det omstridte kravet om at kvinnelige ansatte må gå med høye hæler når de ikke er om bord i flyet. Reglene krever hæler på minst 2 centimeter.