Gå til sidens hovedinnhold

Norwegian-sjefen er sparket: – Svært overraskende

– Styrets beslutning om å gi meg sparken kom svært overraskende på meg, skriver Schram i en melding til Nettavisen.

Mandag morgen kom beskjeden om at Norwegian-styret har sparket konsernsjef Jacob Schram og erstatter han på dagen med finansdirektør Geir Karlsen.

Les også: Norwegian-sjef Jakob Schram går - Geir Karlsen blir ny konsernsjef

Schram var selv ikke forberedt på beskjeden.

– Styrets beslutning om å gi meg sparken kom svært overraskende på meg, skriver Schram i en melding til Nettavisen.

Schram får en gigantisk fallskjerm når han går fra jobben.

– Min ansettelsesavtale fastslår at jeg har en oppsigelsestid på ni måneder og 15 måneders etterlønn. Alle visste at konsernsjefjobben i Norwegian var meget risikofylt, og derfor ble denne avtalen inngått i 2019, påpeker Schram.

Les også: Norwegian sletter likevel ikke bonuspoeng. Dette svarer SAS

Styret skrev i pressemeldingen mandag morgen at de har forsøkt å redusere sluttvederlaget for å gjenspeile utfordringene luftfarten står overfor, men lyktes ikke å komme til enighet om dette. Schram sitt syn er noe annerledes.

– Jeg har vært villig til å forhandle med styret om å revidere min etterlønnsavtale, og jeg har kommet med konkrete tilbud som ville ha redusert denne i betydelig grad. Disse forhandlingene førte dessverre ikke frem, sier Schram.

Schram tok over som konsernsjef for selskapet i 2019 og har tatt selskapet gjennom den mest turbulente perioden flybransjen noensinne har opplevd.

– Jeg har vært glad for samarbeidet med styret, fagforeninger, crew, øvrige medarbeidere og ikke minst egen konsernledelse samt andre direkte rapporterende. Det er en fantastisk gjeng som det har vært et privilegium å få lede i denne ekstremt turbulente perioden, og jeg gleder meg over å se at selskapets fly nå er på full fart opp i luften igjen. Jeg ønsker Geir Karlsen og alle andre Red Nose Warriors lykke til videre, avslutter Schram.

Schram skriver til Nettavisen at han er avskåret fra å gi ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt.

Les også: Småaksjonærene i Norwegian går på kjempesmell igjen

Geir Karlsen trer inn som konsernsjef på dagen. Han kommer fra rollen som finansdirektør og har tidligere vært fungerende konserndirektør i en kort periode før Schram tok over i 2019.

– Nå som reiserestriksjonene er i ferd med å lette, er Norwegian klar til å tilby kundene våre tusenvis av flyvninger i Norden og Europa. I tillegg vil selskapet iverksette ytterligere tiltak for å styrke posisjonen som lavpris-flyselskap og for å sikre en bærekraftig lønnsomhet fremover. Geir er den ideelle konsernsjefen til å lede dette arbeidet, sier Øygard i en pressemelding.

Jacob Schram vil bistå styret gjennom oppsigelsestiden sin på ni måneder. Prosessen med å finne en ny finansdirektør vil starte umiddelbart.