Gå til sidens hovedinnhold

Norwegian suser over børsen

De leker ikke meyd papirfly på Oslo Børs. Nå er det aksjer i Norwegian som teller.

Mandagens opptur for Norwegian fortsetter på Oslo Børs. Ved lunsjtid har aksjekursen til selskapet fløyet opp over 11 prosent.

En kjøpsanbefaling fra First Securities er nok en av hovedårsakene til oppturen.

SAS Braathens gir drahjelp
First argumenterer med at Norwegian kun har en konkurrent i Norge, at SAS Braathens må begynne å tjene penger og at Norwegian trolig vil få flere forretningsreisende i tiden fremover.

SAS Braathens skrudde i går opp billettprisene med nesten 25 kroner, og har allerede doblet gebyret for bestillinger på internett. At Norwegians konkurrent presses til å skru opp prisene er naturligvis heldig for selskapet.

Argumenter mot aksjekjøp er ifølge First Securities at Norwegian vil bli berørt av en høyere oljepris og at det ikke er enkelt for selskapet å kutte kostnadene ytterligere.

Neste sjanse
Børsen tar uansett imot anbefalingen med åpne armer. De som vil få med seg neste opptur i Norwegian kan få en ny mulighet hvis de slår til i dagene etter at de økonomiske kvartalstallene er kommet.

Selskapet venter ikke å tjene penger i første kvartal, men røde tall kan nok en gang dra ned aksjekursen, selv om de er aldri så ventet.

Hovedindeksen var halv tolv opp 0,33 prosent. Statoil og Hyrdo er begge margialt ned, men Frontline og DNO løfter verdien av aksjene på hovedindeksen.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken