For da det ungarske flyselskapet varslet at de ville satse inn på det norske markedet, med tre ruter fra 5. november, var det med rekordlave priser.

En flytur fra Oslo til Trondheim, Bergen og Tromsø skal nemlig koste kun 199 kroner ifølge Wizz Air.

Nå har Norwegian svart på priskuttet ved å senke sine egne priser med over 70 prosent, skriver flysmart24.no.

Les også: Raymond Johansen raser mot superbillige flybilletter: - Tenk deg om!

Kraftige kutt

Da Wizz Air annonserte prisene sine ved 13-tiden tirsdag ettermiddag, kostet Norwegians billetter fra Oslo til Trondheim 779 kroner.

Men etter at det norske flyselskapet hadde fått sett på den nyoppstartede konkurransen, smalt de til med prisen 208 kroner én vei. Om man søker på Finn Reise, får man også opp priser til kun 162 kroner.

- Vårt mål er å ha lave billettpriser, sier presseansvarlig i Norwegian, Charlotte Holmbergh Jacobsson, til flysmart24.

Hun vil ikke svare på hvor lenge det nye prisnivået kommer til å vare, men forteller at de med jevne mellomrom kommer til å ha «kampanjer med ekstra gode priser».

På turene fra Oslo til Bergen har prisene også blitt kuttet kraftig. For mens Wizz Air opererer med den samme prislappen på 199 kroner per strekning, tilbyr Norwegian nå billetter til 209 kroner.

Bakgrunn: Flyr Oslo-Bergen til sjokk-lavpris

- Burde bli prisfest

Mens de første dagene kun er snakk om én eller to flyvninger om dagen til denne prisen, vil det fra neste uke gjelde hele dagen.

Slike priser har man nærmest aldri sett på såpass lange strekninger, ifølge flysmart24.no, og det er kun jubileumsbilletter til helt spesielle anledninger som har kunnet konkurrere.

- Det kan det bli knallhard priskonkurranse også innenriks mellom de store byene i Norge. Det burde det bli prisfest av. Wizz Air har alltid hatt meget lave priser og ett av de selskapene i Europa som har vokst mest, sier kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, til nettsiden.

Den nye konkurransen har derimot fått byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, til å gå ut med en advarsel mot Wizz Air.

- Wizz Air vil ikke ansatte flyvere eller kabinpersonale lokalt i Norge. De vil ikke tilby norske lønns- og arbeidsvilkår. De tillater ikke fagforeninger, og ledelsen har tidligere drevet med fagforeningsknusing, skriver Johansen på Facebook tirsdag.