Gå til sidens hovedinnhold

Norwegian tapte 1,2 milliarder i første kvartal

Norwegian kuttet kostnader med 80 prosent sammenlignet med samme periode i 2020.

I årsrapporten for 2020 rapporterte Norwegian et driftsunderskudd på 23,8 milliarder kroner. Fjoråret var sterkt preget av avlyste flyturer og nedbemanning av personalet. Kundebasen er nesten helt borte.

Les også: Helt vanvittig Norwegian-underskudd - egenkapitalen er tapt

Norwegian legger fram sitt resultat for første kvartal torsdag ettermiddag. Selskapet rapporterer et driftsunderskudd før skatt på 1,2 milliarder. Dette er betydelig bedre enn første kvartal i 2020 på minus 3,2 milliarder. Selskapet har kuttet kostnadene med 80 prosent. I kvartalet er Norwegian sine driftskostnadene på 1.3 milliarder, ned fra 6.9 milliarder i første kvartal av 2020.

Hele 96 prosent av kundene er forsvunnet grunnet pandemien. I kvartalet har Norwegian hatt totalt 210.000 kunder, en nedgang fra 5.1 millioner i første kvartal av 2020. Inntektene lå på 255 millioner kroner.

Leverer ingen prognose for 2021

Norwegian fikk nylig godkjent rekonstruksjonsplanen sin både i Norge og i Irland. I tillegg kan Norwegian informerer om at the United States Bankruptcy Court of the Southern District of New York har og gitt Norwegian Air Shuttle ASA og datterselskapet Arctic Aviation Assets DAC konkursbeskyttelse den 28.april.

Likevel er selskapet tilbakeholden i sin rapport og ønsker ikke å gi en prognose for hva 2021 har i vente. Dette er grunnet usikkerheten rundt etterspørselen på flyreiser. De har heller ikke en presentasjon i år av rapporten.

Det de derimot kan si er at de ikke har planer om å begynne med langdistanseflygninger igjen i nærmeste fremtid. Selskapet ser ikke for seg at etterspørselen etter kortdistanseflygninger er tilbake på 2019 nivåer før 2023 eller 2024.

Les også: Redningsplan i boks: Nå kan Norwegian endelig juble

Norwegian planlegger og å innhente kapital i 2021. Emisjonsbeløpet ligger på mellom 4.5 og 6 milliarder. Gjelden skal reduseres med 65-62 milliarder og målet er at den samlede gjelden skal ligge på mellom 16-20 milliarder.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien