Gå til sidens hovedinnhold

Notar får pepper for skryte-annonser

- Vi er best, slår eiendomsmegleren Notar fast. Nå har de fått Forbrukerombudet på nakken.

Flere konkurrerende meglerkjeder er nemlig ikke enig i Notars påstand. Nå har Forbrukerombudet bedt Notar redegjøre for hvorfor de kaller seg selv bedre enn alle andre.

I en rekke reklamekampanjer gjennom de siste månedene har meglerkjeden gjort det klart at de har et særdeles godt selvbilde. ”Bergens beste eiendomsmegler”, ”absolutt best i hele Nord-Norge”, og sågar ”sannsynligvis også den beste eiendomsmegleren i hele Skandinavia” har kjeden slått fast.

Må dokumentere
I et brev til Notar skriver Forbrukerombudet at kampanjen kan være i strid med markedsføringsloven.

- Vi har sendt brev til Notar og bedt dem dokumentere disse påstandene. Hvis det ikke lar seg gjøre kan det være i strid med markedsføringsloven, bekrefter førstekonsulent Snorre Pedersen i Forbrukerombudet overfor TV 2 Nettavisen.

Klarer ikke meglerkjeden å redegjøre for seg risikerer de forbudsvedtak mot kampanjen, samt et tvangsgebyr som kan komme på flere hundre tusen kroner.

Notar har fått frist ut uken til å komme med et tilsvar til ombudet.

- Klaget inn av konkurrenter
- Vi kommer selvsagt til å dokumentere og kommentere alt som står i brevet fra Forbrukerombudet, sier informasjonssjef i Notar, sier informasjonssjef i Notar Eiendom, Eivind Rodem, til TV 2 Nettavisen.

Kan du dokumentere at dere er best i Skandinavia?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere nå, sier Rodem.

- Det er viktig å gjøre klart for oss at vi her er klaget inn av konkurrenter og ikke forbrukere, påpeker han.

Dømt tidligere
Forbrukerombudet stiller i brevet også spørsmål om markedsføring av tilbudspriser ved boligsalg, bruken av uttrykkene "gratis takst" og "solgt eller gratis".

Det bes dessuten om kommentar til Notars utsagn om at et søk på deres hjemmeside gir tilgang til "nær sagt alle boliger som er til salgs i hele Norge".

Forbrukerombudet har tidligere fattet forbudsvedtak mot Notar for å ha brukt påstanden «Kjent for å oppnå høyest pris» i reklamekampanjer.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted