NRK skriver onsdag kveld at Støre har investert i DNB-fond som via andre fond og selskaper er på eiersiden av Norges største private omsorgskonsern Stendi.

Støre har selv uttalt at slike selskaper «et sugerør inn i vår statskasse, kjeder som tar ut hundretalls millioner skattekroner i profitt».

Nå skal han ha solgt seg ut like før valget 9. september.

– Det DNB sier til meg er at det kan være snakk om noen hundrelapper. Det er veldig, veldig lite. Men det er nok for meg til at jeg nå sier jeg vil gå ut av det, sier Støre til NRK.

Les også: Solberg: Handlingsrommet er større enn antatt

For eldreomsorg

Han bekrefter imidlertid overfor NRK at han kan ha tjent penger på private velferdsaktører, uansett om det er lite eller mye penger det er snakk om.

Denne nyheten kommer altså like før valget, og Arbeiderpartiet går til valg med dette budskapet: «Eldreomsorgen skal være best mulig, ikke billigst mulig. Derfor sier vi nei til kommersialisering av omsorgen

Ap ønsker også at kommunene skal ha hovedansvaret for eldreomsorgen.

Ansvarlig forvaltning

Støre hadde ved årsskiftet 82 millioner kroner investert i fond hos DNB og Danske Bank gjennom familieselskapet Femstø AS.

Støres rådgivere opplyser til NRK at partilederen når han selger seg ut, har drøyt 1,3 millioner kroner stående i det aktuelle fondet, DNB Private Equity Retail B. Avkastningen i løpet av de to årene Støre har hatt penger i fondet, har vært 288.000 kroner.

Støre forklarer at han har penger i fond fordi han ønsker en ansvarlig forvaltning.

– Min bestefar var en industrimann, som skapte verdier. Jeg har valgt en annen retning i mitt liv. Men jeg tror det ville være i tråd med hans tenkning at de pengene ikke ble lagt under en madrass eller satt bort på denne måten, sier han.

Kritikk

I 2017 måtte Støre tåle kritikk fra flere hold for at han investerte i to store boligprosjekter i Oslo, sammen med blant andre forretningsmannen Stein Erik Hagen.

Les også: Jensen: Ingen Frp-jubel over bompengeavtalen

Den gangen hadde Støre i sin landsmøtetale 20. april kalt kontraktene i bemanningsbransjen «en skam» som gjorde ham «dypt urolig». Måneden etterpå ble det kjent at flere av arbeiderne i et av byggeprosjektene på Ensjø som Støre var deleier i, hadde nettopp slike arbeidsavtaler som Ap-lederen hadde gått hardt ut mot.