*Nettavisen* Økonomi.

NRK: Ny hasteregel kan redde Norwegian

TUNG START: Norwegians nye toppsjef Jacob Schram har fått en tung børsstart med en halvering av aksjekursen i løpet av kort tid.

MULIG REDNING: Nye regler som hastevedtas fredag kan hjelpe med å holde flyselskapet Norwegian på vingene, sier ekspert til NRK. På bildet: Norwegians toppsjef Jacob Schram. Foto: Ole Berg-rusten (NTB scanpix)

Nye regler som vedtas fredag kan bidra til at Norwegian unngår konkurs.

24.04.20 10:52

En ny hastelov om konkursbeskyttelse vedtas fredag i Stortinget og vil trolig tre i kraft om kort tid. De nye reglene kan hjelpe med å holde flyselskapet Norwegian på vingene, mener en av landets fremste eksperter, ifølge NRK.

Advokat Håvard Wiker i advokatfirmaet Ro Sommernes er leder for advokatforeningens lovutvalg for konkursrett og tvangsakkord. På spørsmål fra NRK om det kommende vedtaket i Stortinget vil unne hjelpe Norwegian, svare han:

– Ja, de vil kunne hjelpe Norwegian. Jeg kjenner ikke Norwegian spesielt, men muligheten for å konvertere gjeld til egenkapital og fjerningen av minimumsdividenden vil kunne hjelpe Norwegian hvis det kommer dit, sier Wiker.

Minimumsdividende vil si hvor mye penger selskapet Norwegian skylder penger til skal ha krav på under rettslig deling av selskapets verdier (tvangsakkord).

saken oppdateres

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag