Det var i slutten av februar at det ble kjent at NRKs sportsanker hadde gått til privat søksmål mot sin arbeidsgiver. Andersen mener at NRKs handlinger utgjør en ugyldig endringsoppsigelse, og krever erstatning fra rikskringkasteren. Det har imidlertid vært ukjent hva konflikten handler om, men nå har begge parter levert sine sluttinnlegg før rettssaken tirsdag 18. mai, skriver VG.

Les også: Line Andersen saksøker NRK: - Jeg har ingen backupløsning

Ifølge advokaten til Andersen, så ble sportsankeret omplassert til arbeid med nett og mobil og opplæring i andre avdelinger i NRK. Dette skal være utenfor Andersens arbeidsforhold, står det å lese i sluttinnlegget.

- Uro og konflikt

NRK har på sin side en helt annen versjon av saken, og skriver blant annet følgende i sluttinnlegget sitt, ifølge Dagbladet.

«Arbeidsmiljøet i Sporten har i flere år vært preget av uro og konflikt knyttet til Line Andersens atferd og påvirkning på andre ansatte. Ledelsen har tatt opp dette med Andersen, uten at det har ført til noen endring. Høsten 2019oppsto det en konflikt mellom Line Andersen og medlemmer i sjakkredaksjonen som for flere ansatte var uholdbar. Andersen kunne på denne bakgrunn ikke settes på de tre siste sendedagene av sjakksendingene og etter hvert den påfølgende julesjakken. NRK besluttet deretter, blant annet på initiativ fra fagforeningen som bisto Andersen, NRKJ, å igangsette en ekstern konflikthåndteringsprosess for å forsøke å løse arbeidsmiljøproblemene»

- Bærer ikke nag

Til Nettavisen sa 47-åringen i februar at hun helst skulle sett en annen løsning på saken. Tidligere har hun vært en profilert programleder i NRKs friidretts- og vintersportsatsing, men også hatt ansvaret for sjakksendingene. Hvis tvisten med NRK skulle løse seg, holder 47-åringen kortene tett til brystet om hun ønsker å returnere til de samme arbeidsoppgavene som tidligere.

Les også: Uenige etter fedmeutsagn: – Ikke riktig (+)

- La oss ordne opp i dette før vi snakker om hva som som skjer fremover. Jeg bærer ikke nag til noen. Enn så lenge har jeg god dialog med NRK, så jeg håper at vi lander dette etter hvert, fortalte NRK-profilen.

Sentral sportsbrikke

Andersen har vært en sentral brikke i NRKs sportsdekning i en årrekke. Spesielt markant har hun vært i NRKs sjakksatsing, der hun har ledet sendingene med stødig hånd fra 2013 til 2019.

Det var sent i 2019, like før jul, at Andersen ble byttet ut som programleder for sjakksendingene.

- Jeg har gjort mitt aller, aller beste for at sjakk skal bli et godt TV-program, men denne julen har NRK valgt en annen programleder for romjulssjakken, sa hun til VG den gangen.