*Nettavisen* Økonomi.

NTB vil ut av Kanal 24

Styret i nyhetsbyrået liker ikke eiersituasjonen i Kanal 24, og vil at administrerende direktør Thor Viksveen selger NTBs aksjer i radiokanalen.

07.01.04 10:06

Opprinnelig hadde NTB en eierandel på fem prosent i Kanal 24. Da nyhetsbyrået kjøpte seg inn i radiokanalen, var Kanal 24 bare én av flere søkere om konsesjonen.

Et halvt år etter at konsesjonen var i boks, kjøpte TV 2 seg inn med en eierandel på 34 prosent, med opsjon på å øke til 51 prosent, skriver Dagens Næringsliv.

Dermed er NTBs eierandel i dag vannet ut til 3,3 prosent, og kommer til å synke videre dersom TV 2 benytter seg av sin opsjon.

- Når tiden er moden kommer vi til å selge. Nå har det vært så mye turbulens rundt etableringen av selskapet at det neppe er riktig timing, men at vi kommer til å selge aksjene våre er bestemt av styret, sier Viksveen til DN.

Direktøren var i sin tid en av pådriverne bak NTBs inntog i radiokanalen, blant annet for å sikre at Kanal 24 kjøpte NTB-tjenester.

Styreleder Einar Førde sier det blant annet er eiersituasjonen i kanalen som har fått ham til å skifte mening om eierskapet.

- Jeg var for å gå inn, men med den endringen som er skjedd blant annet i eierskapet blir vi for marginale. Derfor har vi pålagt administrasjonen å undersøke muligheten for å selge, sier Førde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag